Huskedagen – husk dem, der glemmer

Alzheimersforeningens Huskedag er en anledning til at skabe mere åbenhed om demens. Derfor markerer biblioteket dagen med fælles musikoplevelse, oplysning og foredrag om mad og demens.

Lørdag den 25. september kl. 10.30 – 13.30 markerer biblioteket atter en gang Alzheimerforeningens Huskedag med et Åbent Hus. I løbet af formiddagen vil man kunne besøge Varde Biblioteks Salon, hvor der vil være café med livemusik. Det er mor og datter, Cecilie og Marianne Vinther, sanger og pianist, der vil fylde Salonen med danske sange og god stemning. Der vil selvfølgelig være kaffe og mulighed for at købe Huskekage, og man kan hilse på besøgsponyen Rocko, der er vant til blive nusset og klappet i stor stil. Alzheimerforeningen og kommunens demenskonsulenter står klar til en snak i løbet af formiddagen, og biblioteket viser aktivitetskufferterne, som demente og deres pårørende kan låne. Dagen rundes af med et foredrag ved Trine Vase Bendtsen. ”Demens – når maden og måltidet bliver en udfordring”.

Biblioteket påpeger, at arrangementet er åbent for alle, som vil være med til at skabe mere åbenhed om demens. Der er fri entré og man skal ikke bestille billet, men bare dukke op.

Arrangementet er en del af projektet ”Glemmer du?”, som er et samarbejde mellem Varde Bibliotek og Varde Kommunes Ældreområde.

Billedet: Portræt af Trine Vase Bendtsen, der holder foredrag kl. 12 – 13. ”Demens – når maden og måltidet bliver en udfordring”.