Løndumping: De ukrainske flygtninge skal ikke udnyttes som billig arbejdskraft!

Læserbrev indsendt af AC Hoxcer Nielsen (A), Søndergade 5 i Varde, Udvalgsformand for Arbejdsmarked og Integration

I sidste uge læste jeg, at vikarbureauer og firmaer udnytter situationen, hvor de ukrainske flygtninge ikke kender til danske løn- og arbejdsmarkedsvilkår. Flygtningene tilbydes arbejde med lønninger på 70 kr. i timen.

Der går historier om, at flygtningene kan bruges til billig arbejdskraft og de ikke behøver en rigtig løn for det arbejde de skal udføre.

Allerede ved grænsen er der nogle, der er så frække at opsøge flygtningene og tilbyde dem jobs til den meget uanstændige løn, og endda tilbud om jobs med betaling med kontanter i kuverter.

Jeg vil gerne slå fast med syvtommer søm, at jeg forventer, at virksomhederne opfører sig anstændigt og selvfølgelig lever op til de normale løn- og ansættelsesvilkår som vi har her i Danmark. Det kan have voldsomme konsekvenser og udhule vores velfærdssamfund totalt, hvis nogle udnytter sagesløse mennesker i løndumping. Udover det, så vil de presse de gode virksomheder, der sætter en ære i at tilbyde ordnede forhold.

Derfor vil der på næste Stormøde for de ukrainske flygtninge på Varde Rådhus blive oplyst om danske arbejdsmarkedsforhold, herunder løn og ansættelsesforhold, og at lønnen skal udbetales på en bankkonto.

Jeg vil gerne sende en stor tak til de virksomheder, der ikke udnytter situationen på denne meget grove måde. I viser nemlig medmenneskelighed og solidaritet. Og har respekt for den måde vi lever og arbejder på i Danmark!