Læserbrev: Meget andet politisk stof “går under radaren”

Læserbrev – medlem af Varde Byråd Preben Friis-Hauge (V)

Jeg er ikke sikker på, at jeg endnu har gjort min personlige holdning helt klar vedrørende Store Bededag eller ej. Jeg kan dog se, at mens jeg går og spekulerer, så er medierne dagligt fyldt med mange gode menneskers holdning til Store Bededag. Medierne slubrer det i sig, for deres seer- og læsertal viser åbenbart, at Store Bededag sælger billetter.

Det betyder efter min opfattelse, at meget andet politisk stof “går under radaren”. Det føles, som om der ikke bliver tid eller plads til at bringe ret mange andre nyheder.

Energistyrelsen har for eksempel netop skrevet ud, at man ikke vil ændre på en – for borgere og foreninger – åbenlys uretfærdig mulig fordeling af grøn pulje-midler fra vindmølleprojekter, når møllerne står tæt på en kommunegrænse.

I Sdr. Bork er der lige opstillet nye vindmøller cirka 200 meter fra kommunegrænsen. Der er cirka fire millioner kroner i grøn pulje fra det projekt, som der kan søges penge fra. Tanken var vel, at der kunne tilflyde nærområdet til et mølleprojekt lidt penge til lokale projekter, forskønnelse med mere. Alle borgere og foreninger i hele Ringkøbing-Skjern Kommunes geografi kan søge, men Energistyrelsen fastholder, at det kun er borgere inden for en afstand af cirka 900 meter fra møllerne, der kan søge i Varde Kommune. Siden hvornår formindskes gener fra vindmøller af en kommunegrænse?

Man tænker lidt på, hvor mange andre sager, bekendtgørelser og love der kører under mediernes radar, mens vi læser og hører om alles holdning til Store Bededag?