Ugens Opskrift

Hos Slagteren Mad Med Mere kan man købe Månedens Kødbox – og dermed tilrettelægge familiens madplan enkelt og nemt. Her giver din lokale slagter sit bud på en lækker middagsret fra denne måneds box:

Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad

Ingredienser

  • 1 stk. svinemørbrad
  • 100 g champignon
  • 1 rød peber
  • 100 g pikantost
  • Bacon i skiver
  • 750 g kartofler
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. muskat
  • 1½ tsk. oregano, tørret
  • Salt og peber
  • 3 dl skummetmælk

Opskrift til 4 personer.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et ovnfast fad. Drys mel (brug en lille sigte) og krydderier mellem lagene og hæld til sidst mælken over kartoflerne. Pres kartoflerne let med bagsiden af en ske, sådan at væden når op til det øverste lag af kartoffelskiverne.

Sæt fadet i en kold ovn og tænd på 160° C. Kartoflerne skal stå i ovnen i ca. 1½ time.

Champignon og peberfrugt skæres i tern og blandes med osten. Flæk mørbraden og kom blandingen i. Bacon vikles om mørbraden.
Læg mørbraden på sammenføjningen i et lille fad, og stil fadet i ovnen ved siden af kartoflerne, når de har stegt ca. 40 minutter. Efter ca. 35 minutter er mørbraden stegt.

Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen i kødet være 70° C.
Hvis mørbraden er for bleg, grilles den et par minutter.

Sluk ovnen og tag kødet ud. Dæk det med stanniol og lad det hvile ca. 15 minutter.

Lad kartoflerne stå i den slukkede ovn imens. Skær kødet i tynde skiver på skrå ved servering.

Så er der serveret….