5 råd til jagten på en lejebolig

Jagtsæsonen for de kommende studerende, der er på udkig efter en lejebolig, er skudt i gang. Derfor har EjendomDanmark samlet fem gode råd til de boligsøgende unge, der netop nu leder efter et nyt hjem.
Brevet om studieoptag lander inden længe hos mange af landets unge, og med optaget begynder jagten på en ny bolig. Det er ofte de mindre lejeboliger, som de studerende hungrer efter, og dem er der rift om.

Både studerende, singler og ældre har som regel denne boligtype i kikkerten, og derfor opfordrer Jan Ellebye, PA-chef i EjendomDanmark, de unge til at lede på boligmarkedet med åbent sind.

”Det er de små og gode lejeboliger, der er størst efterspørgsel på. Derfor er mit bedste råd, at man finder ud af, hvad der er ”need to have”, og hvad der er ”nice to have”, så man ved, hvor man kan gå på kompromis, for det kan meget vel blive nødvendigt,” siger Jan Ellebye.

Undersøg markedet

Uanset ønsker, krav og forventninger skal man som boligsøgende være klædt ordentligt på til at undersøge og vurdere markedet grundigt, så man kan træffe den rigtige beslutning, selvom man akut mangler en bolig.

”Boligmarkedet er lige nu brandvarmt, og det kan derfor tage tid at finde den rette bolig – især i storbyerne, hvor efterspørgslen på lejeboliger er stor. Tålmodighed og grundighed er nøgleord i boligjagten,” påpeger Jan Ellebye.

5 gode råd til dig, der leder efter en lejebolig

1. Hav styr på dine krav og forventninger
Du skal være indstillet på, at du muligvis skal gå på kompromis med dine krav og forventninger, da der er mange om buddet. Prøv for eksempel at ansøge om et kollegieværelse, start et bofællesskab med et par venner i en større lejlighed eller udvid dit søgeområde. Det er alt sammen noget, der kan øge dine muligheder for at finde den rette lejebolig.

2. Start i god tid
Du skal være ude i god tid. Der er rigtig mange, der begynder på uddannelser i de større byer efter sommerferien. Det betyder, at der er særligt pres på de mindre lejeboliger. Opret derfor en søgeagent på flere boligsider, så du får besked, når der bliver opslået relevante boliger i de områder, du søger.

3. Gør brug af dit netværk
Lav et kreativt opslag om, at du søger en ny lejebolig, og bed dit netværk om at dele det. Husk at beskrive, hvem du er, hvad dit budget er, og hvor du ønsker at bo. Fortæl desuden dit netværk, at du er boligsøgende. Måske falder de over noget, der kunne være relevant for dig.

4. Skriv en fængende ansøgning
Skriv en ansøgning, hvor du fortæller, hvorfor du er det perfekte match til boligen. Skil dig positivt ud fra mængden, og del fx dine sociale medier. Det er også vigtigt, at du udviser selvstændighed, så grib telefonen og være proaktiv. Når du så skal til fremvisning, er det vigtigt at fremstå professionel. Det indebærer bl.a. at komme til tiden, svare på mails og skabe en konstruktiv dialog efterfølgende.

5. Undersøg udlejerne grundigt
Den store efterspørgsel på lejeboliger ved studiestart bringer som regel en håndfuld fupmagere på banen, der forsøger at lokke boligsøgende med mere eller mindre kreative metoder. Du skal derfor være ekstra opmærksom, hvis du for eksempel ikke kan få lejligheden at se, eller du skal betale kontant, før du får kontrakten.

Få flere råd hos EjendomDanmark.