SE INDSLAG: – Varde manglede heldet mod EfB

Joachim Puggaard blev af dagens kampsponsor BMW Autogroup, Esbjerg kåret som kampens Varde spiller Foto: Kim Schou
Joachim Puggaard blev af dagens kampsponsor BMW Autogroup, Esbjerg kåret som kampens Varde spiller af Jan Stagaard

Et spillemæssigt meget lige lokalopgør mod EfB, men med stor overvægt til hjemmeholdet chancemæssigt, sluttede som den startede, uden scoringer.

Dogan Özcelik erstattede Morten Smidt i front og Mikkel Knudsen var tilbage på den centrale midtbane i stedet for Rasmus M. Christiansen, eller var startformationen den samme som i sidste weekends opgør mod FC Sønderborg.

EfB var uden de tidligere Varde spillere: Steffen Andersen, Kristian Skov og Jakob Riber.
Esbjergenserne kom bedst ud af starthullerne, hvor Varde spillerne virkede lidt langsomme i såvel tanke som handling. Startnerverne fik spillerne dog hurtigt rystet af sig, og efter 10 minutters spil var Dogan Özcelik tæt på at bringe hjemmeholdet på 1-0, da han på en dyb stikning afsluttede på stolpen. Få minutter senere var Dogan igen tæt på, da han flugtede et indlæg lige forbi stolpen.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage uden nævneværdige scoringsmuligheder indtil Mathias Backs på et hjørnespark til forreste stolpe snittede bolden lige over overliggeren. Et par minutter senere var Lasse Holm tæt på efter godt sammenspil med Joachim Puggaard, men EfB keeperen fik afværget til hjørnespark.

Sidste scoringsmulighed i de første 45 minutter tilfaldt Mathias Backs, som trak sig fri lige uden for feltet, men desværre strøg hans afslutning lige over mål.

2. halvleg
Esbjergenserne lagde også bedst ud efter pausen uden dog at spille sig frem til chancer.
Joachim Puggaard havde en stor mulighed efter knap 10 minutters spil af halvlegen, da han i to omgange afsluttede fra kanten af det lille felt, men i begge tilfælde reddede keeperen. Få minutter senere sendte Mikkel Knudsen et projektil af sted langt udefra, men igen reddede keeperen til hjørnespark.

Indskiftede Rasmus M. Christiansen var tæt på med et kvarter igen, men efter et godt gennembrud afsluttede han lige forbi målrammen. 5 minutter senere sendte Joachim Puggaard Dogan Özcelik afsted med en lang aflevering omkring midterlinjen, men det lykkedes desværre ikke Dogan at vriste sig fri af sin modstander.

I kampens overtid havde såvel Rasmus M. Christiansen som Dogan Özcelik en stor mulighed for at afgøre kampen. Først havde MC en afslutning, som keeperen parerede til hjørnespark og på det efterfølgende hjørnespark blev der reddet på stregen på Dogans afslutning fra nært hold.

Cheftræner Søren Pallesen var da også ærgerlig efter kampen:
– Vi holder jo fuldstændig EfB væk fra chancer, og med 3-4 100% chancer skal en sådan kamp vindes. Vi mangler simpelthen den sidste koldblodighed i front.