Fra USA og andre engelsktalende lande har vi fået fejringen af halloween, som godt kan minde lidt om vores fastelavnsfejring med udklædning og masker. Det begyndte herhjemme lidt før år 2000 og har siden bredt sig. Der skæres græskar og sættes lys i dem, så det kan se skræmmende ud. Netop dette med gru og gys er kendetegnende for halloweenfejringen.
På baggrund af en opfordring fra Varde Handel arrangeres der i denne forbindelse også en allehelgensgudstjeneste i Sct. Jacobi kirke fredag den 28. oktober kl. 19. Det er så ikke med gru og gys, men med lys og tid til eftertanke. Sognepræst Henrik Vejlgaard Kristensen, som forestår denne gudstjeneste, fortæller, at der under gudstjenesten vil blive lejlighed til for deltagerne at tænde et eller flere lys for nogen, man har mistet, eller som tegn på en bøn, man gerne vil give udtryk for på den måde.
I den danske udgave af alle helgen er der jo netop fokus på at mindes de kære, vi i løbet af det seneste år har mistet. Halvanden uge senere fejres de traditionelle allehelgensgudstjenester i kirken. Der er hele fire, almindeligvis meget velbesøgte gudstjenester den søndag. Kirkens fire præster læser så ved hver deres gudstjeneste navnene på dem, de hver især har bisat eller begravet. De pårørende indbydes med brev til disse særligt højtidelige gudstjenester.
Fredag den 28. oktober er der således en mulighed for at få en lille pause fra gyset i halloweenfejring inde i den nyrestaurerede kirke på torvet.