Varde Kommune vil vide, hvordan du har det

Varde Kommune er igen med i ”Hvordan har du det”? Danmarks største undersøgelse af folkesundheden, hvor 300.000 danskere over hele landet bliver spurgt om blandt andet sundhed, motion, trivsel og kostvaner.

Derfor modtager 2500 borgere i Varde Kommune i disse dage et spørgeskema – enten via e-boks eller med posten – som det giver god mening at svare på.

Formålet med undersøgelsen er at få bedre viden om danskernes sundhed, så der kan sættes målrettet ind mod fx livsstilssygdomme, ensomhed, mistrivsel eller andre sundhedsrelaterede problemstillinger.

Når du svarer på spørgeskemaet, kan du altså være med til at sætte fokus på de sundhedsemner, der har betydning for dig og din sundhed – og så kan du vinde præmier, fx en iPhone 7 eller pengepræmier.

Både Region Syddanmark og Varde Kommune bruger resultaterne fra undersøgelsen til at forbedre sundhedstilbud.

I den seneste undersøgelse fra 2013 viste det sig fx, at 4,3% af borgerne I Varde Kommune ofte var ensomme.

Blandt andet derfor blev Varde Kommune medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, og der blev sat gang i aktiviteter, fx tryghedsopkald, besøgsvenner og diverse klubber, hvor ældre kan spise og hygge sammen.

Der er også etableret en klippekortsordning i hjemmeplejen, som kan benyttes til at afhjælpe ensomhed og arrangeret fællesspisninger, julearrangementer og meget mere.

FAKTA:

I Region Syddanmark er cirka 57.000 borgere udvalgt til at deltage i undersøgelsen og på landsplan vil cirka 300.000 danskere over 16 år modtage spørgeskemaet. Deltagerne er tilfældigt udvalgt.

Det er tredje gang undersøgelsen gennemføres. Svarene giver et indblik i, hvordan borgernes trivsel, sundhed og sygdom har udviklet sig fra 2010 til 2017. Både nationalt, regionalt og lokalt.

Undersøgelsen bruges til at forbedre forebyggelse og behandling af sygdomme. For at få de mest brugbare resultater, er det vigtigt, at så mange som muligt udfylder spørgeskemaet.

Mange sygdomme, som rammer danskere i dag, diabetes 2, KOL og stress, kan forebygges, hvis der gribes tidligere ind. Det er lidelser, som forringer livskvaliteten markant, og som koster samfundet mange penge.

De fem regioner, Danske Regioner, KL, Statens Institut for Folkesundhed, Sundhedsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet står bag undersøgelsen.