Er det før eller efter Sct. Hans? Og er der regler for, hvonår hækken skal være klippet?
Det har ikke nogen betydning for hækken, hvornår du klipper den, så som grundregel kan du klippe den, når den ser rodet ud.
Du skal dog ikke klippe hækken senere end august, da de nye skud, den efterfølgende producerer, ikke når at hærde, før det bliver frostvejr, og så har de lettere ved at fryse.
Hvis du gerne vil have, at din hæk står rigtig fin hele tiden, skal du klippe den to gange i løbet af sommeren. Det er især relevant, hvis du har en løvfældende hæk, dvs. en hæk der taber bladene om vinteren, som fx liguster, tjørn, lærk og spirea.
Et godt bud er at klippe hækken første gang i juni eller juli og så igen i august.
Hvis du vil nøjes med at klippe én gang
Hvis du klipper en løvfældende hæk som fx liguster før sankthans, trænger den til klipning igen til august. Så vil du gerne nøjes med kun at klippe én gang i løbet af sommeren, skal du vente med klipningen til juli.
Klipning af liguster og tjørnhæk
Liguster- og tjørnehække vokser så meget, at de egner sig godt til 2 klipninger om året. De bliver meget lange, hvis du først klipper dem i juli og kun én gang om året.
Et godt bud er at klippe liguster- og tjørnehækken i juni og igen i august.
Buksbom, thuja, taks, gran og cypres
Disse hække er stedsegrønne, dvs. de har grønne blade hele året, og stedsegrønne hække klippes bedst én gang om året, gerne i april eller i august/september.
Klipning af bøgehæk
Har du en bøgehæk, kan du sagtens nøjes med at klippe den én gang om året og gerne lidt senere end ligusterhækken, som fx i juli.
Kilde: Bolius.dk