Den aktuelle udstilling af Kristoffer Raasted hos Kunsthal vARTe har fået anbefalinger af det landsdækkende medie for kunst kunsten.nu. Der er tale om den nyere og eksperimenterende kunstform lydkunst, så der er mulighed for at få en anderledes oplevelse med kunst i september måned.
Lydkunst
Den anbefalede udstillingen hos Kunsthal vARTe er lavet af lydkunstner og studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Kristoffer Raasted. Det er første gang, at Kunsthal vARTe har lydkunst på programmet, – så det er også lidt nyt for Kunsthal vARTe. Lydkunst er en tværfaglig kunstform, der kombinerer musik / gentagne rytmer og billedkunst. Kunstformen opstod i det 20. og 21. århundrede og er således forholdsvis ny. Det er en kunstform, som har måttet kæmpe for at blive anerkendt, men i dag er den i højere grad accepteret. Borgerne i Varde og andre besøgende har således mulighed for at få indblik i noget af den mere eksperimenterende og nye kunst.
– Vi har haft flere af de mere klassiske udstillinger med billedkunst, skulptur og grafik i Kunsthal vARTe, hvilket vi naturligvis vil fortsætte med, men kunst kan også være andet og mere end det – og det vil jeg gerne forsøge at gøre folk opmærksomme på, siger Mette Kristensen, Kunstfaglig leder ved Kunsthal vARTe.
Udfordring af kunstopfattelsen
Kunsthal vARTe har grundet interessen i at vise den eksperimenterende kunst indgået et samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, så de hvert år i september måned har en akademistuderende i kunsthallen.
– Jeg mener det er vores opgave som kunstinstitution både at oplyse og underholde, men også indimellem at udfordre folk i deres kunstopfattelse, slutter Mette Kristensen.
Kristoffer Raasteds udstilling består af ti relieffer, en skulptur og fire blyantstegninger, som alle er minimalistisk inspirerede værker i træ og på papir. Raasted vil lave nogle lydperformances i løbet af sit ophold i Kunsthal vARTe. Desuden vil kunstner og underviser Per Ottesen sammen med elever fra Varde Billedskole komme på besøg.
Sidste års udstilling var lavet af Laurits Gulløv.
Af Sissi Lilly Andersen