Indtil faderens død i 2010, blev juleaften altid holdt hjemme hos forældrene. Derefter lå det i kortene, at Henrik Vej Kastrupsen skulle arve juleaften.
– Vi holder derfor jul hjemme hos os. Det svinger så mellem, hvor mange vi bliver. I år bliver det ikke så mange, fortæller Henrik Vej Kastrupsen.
– Vi er tre søskende og de to af dem kommer sammen med deres familie. Mine børn holder derimod juleaften sammen med deres mor i år. Juleaften starter med at familien går i kirke sammen om formiddagen.
– Det gælder både mig, min ekskone, eks-svigermor og mine børn Signe på ni og Nynne på 13. Vi holder også julefrokost sammen 2. juledag. Vi har et fint forhold og faktisk er min ekskones kæreste også min løbemakker, fortæller Henrik Vej Kastrupsen.
Menuen er and
Menuen i år er and, flæskesteg og måske også lidt medister, som Henriks far plejede at lave, og at Henrik kan lave mad, er ikke nogen tilfældighed.
– Da jeg var gift, skiftedes vi til at lave mad. Lige fra rådyrsteg til klassiske mandeting som frikadeller, kartofler, hakkebøffer og medister – mad som jeg er vokset op med.
Generelt har julen altid fyldt meget hos familien Kastrupsen.
– Vi har været rigtig mange. Til tider 16-20 personer juleaften. – Jeg prøver at bevare de gode traditioner. Da jeg var dreng, havde jeg en pakkekalender, og mine børn får også gaver – dog som lidt større adventsgaver.
Og hvad ønsker det nye byrådsmedlem sig så?
– Jeg synes, det er sjovest, at se andre få gaver, men jeg har ét stort ønske, som jeg dog ikke selv er herre over, og som jeg heller ikke kan afsløre her.
Nytårsaften har Henrik en tradition med at fejre årets sidste dag med et vennepar fra Varde.
– Maden er altid forskellig og bestilles ofte hos Mad Med Mere eller f.eks. Ho Kro. Sidste år fik vi Østers. Naturligvis skyder vi også lidt af, slutter Henrik Vej Kastrupsen.