I denne uge har køkkenhaven være med til at bestemme menuen; salvien står flot med nye blade og “opfordre” til italienske retter. Har du ikke prøvet at lave saltimbucca før, er dette en god anledning – det er let og smager fantastisk ? Køkkenhaven byder netop nu også på den første modne frugt – rabarberne er klar. Forslag til weekend mad er derfor:
- Saltimbucca med stegte kartofler –
- Rabarbergrød med fløde –
Vinene til menuen kunne være følgende: Til saltimbucca vil jeg foreslå en chianti classico eller anden vin på Sangiovese. Alternativt hvidvin – verdicchio eller chardonnay. Til grøden skal vi have sød, senthøstet vin. Det kunne være riesling beerenauslese, Sauternes el. lign.
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret, Italien FORBERELSESTID1 hr 20 minTILBEREDNINGSTID1 hrTID I ALT2 hrs 20 min Det skal du bruge
Saltimbocca600 g kalveinderlår i 8 tynde (bankede) stykker8 skiver god parmaskinke8 skiver bøffel mozzerella (ca 2 pk)16 pæne friske salvie blade50 g smør2 glas hvidvin (tør) + et glas til køkkenpersonalet!Hvedemel til let paneringOliven olie til stegningSalt og peberMaizena til jævningKartoffel1 kg kartofler4 fed hvidløg1 dusk rosmarin1 dusk timianolivenolieSalt og peberSådan gør du
1Skrub kartoflerne og skær i kvarte
Hak hvidløg, timian og rosmarin og kom i olie
Vend kartoflerne i krydderolien og steg dem i ovnen på 200 grader i en times tid2Hvis ikke din slagter har ordnet det, banker du nu kalveskiverne
3Læg 2 salvieblade og 1 skive mozzarella på hver stykke kalv
Dæk med 1 stykke parmaskinke og fastgør med 2 tandstikker
Vender derefter saltimbocca’en i mel4Steg saltimbocca’erne i olivenolie på kødsiden i 2 min
Vend og steg videre i 1 min
Tilsæt hvidvin
Kog op til det tykner5Tag saltimbocca’erne
Tilsæt smør i små klumper
Du kan jævne det sidste med maizena6Serverer med kartofler
Vin skal der til7Åben vinen – gerne en chianti classico eller anden vin på Sangiovese
Alternativt hvidvin – verdicchio eller chardonnay
Vi drak en Morellino di Scansano fra Aia Vecchia – 100% Sangiovese (70kr Winefamly)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIDessert FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT25 min Det skal du bruge
750 g rabarber200 g sukker (efter smag)½ vaniljestang – korn fraLidt hvis jævningSådan gør du
1Rens rabarberne og skær dem i 2 cm skiver
Kom dem i gryde med vand sammen med vaniljekorn – låg på og kog op2Lad det simre 5-10 min og smag til med sukker
3Serverer med fløde
4Åben vinen – meget gerne sød, senthøstet vin
Det kunne være riesling beerenauslese, Sauternes el. lign.
Vi drak en senhøstet vin fra Pacherenc du Vic-Bihl i Gascogne (150 kr Erik Sørensenvin)