De hvide asparges er over os – derfor står denne uges menu på aspargesmad ?
Forretten med asparges i hovedrollen og derefter min version af stjerneskud med asparges i en birolle ?
- Asparges med brunet smør og havens blomster –
- Stjerneskud –
Vinen dertil:
Til forret vil jeg foreslå Sauvignon Blanc, der går godt til hvide asparges – gerne oversøisk
Til stjerneskuddet har vi brug for både syre og let sødme, så gerne en tysk Riesling Feinherb eller Riesling fra Alsace
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID5 minTID I ALT15 min Det skal du bruge
8 pæne hvide asparges25 g smør50 g hasselnødderLidt salt og sukker til kogningHavens spiselige blomster – fx bellis, hornviol, mælkebøtte og spansk kørvel (blade og blomst)Sådan gør du
1Kom de skrællede asparges i gryde med letsaltet kogende vand – og en lille nip sukker
Kog dem i 3 min og tag dem op af vandet2Imens de koger, brunes knust hasselnød i smør
3Anret som på billede og kom brunet smør og hasselnød hen over asparges
4Åben vinen – gerne en oversøisk Sauvignon Blanc
Vi drak en fra Corralillo i Chile (Erik Sørensen Vin – 100 kr) – men det kunne fint have været en fra New Zealand
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Hovedret FORBERELSESTID20 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT30 min Det skal du bruge
Stjerneskuddet8 stk pæne rødspættefileter4 skiver godt brød – gerne på surdej250 g gode rejer8 stk store salatblade½ agurk1 lille bakke små tomater1 glas sortfarvede stenbiderrognÆg til paneringRasp til paneringSolsikkeolie til stegningSmør til stegning1 citronGrov Thousand Island dressing1 bakke tomater1 stk skarlotteløg1 fed hvidløg⅓ rød peberfrugt2 spsk drueagurker (syltede)1 stk citron øko7 spsk god mayo1 spsk worchestershiresauce½ spsk sukker1 tsk paprikaSalt og peberSådan gør du
Grov Thousand Island dressing1Start med at lave dressing, så den kan køle lidt ned
2Kom, finthakket løg og hvidløg i kasserolle med oliven olie og giv dem lidt varme – uden det bruner
Tilsæt grofthakket tomat, peberfrugt og saften af citronen, lad det koge op og derefter simre til væden er reduceret til omkring halvdelen
Kom der derefter lidt på køl og vend derefter med de øvrige ingredienserStjerneskuddet3Vask og gør alle grøntsager klar:
Tomater i halve
Agurk i skiver
Asparges skrælles
Citron i både – som tilbehør4Kog asparges i letsaltet vand med lidt sukker i 4 min
5Panerer rødspætterne i æg og rasp og steg dem gyldne i solsikkeolie og smør
Smørrist brødet sprødt i en anden pande6Byg stjerneskuddet:
A) Brød
B) Salatblade
C) 2 fisk
D) Masser af dressing
E) Asparges
F) Rejer
G) Tomat og agurk
H) StenbiderrognVin skal der til7Åben vinen – vi har brug for syre til fisken og sødme til rejerne, så mit forslag er Riesling Feinherb (let sødme)
Vi dra en fra Oberemmeler i Mosel (Erik Sørensen Vin ca 100kr)