Nye retningslinjer fra Kulturministeriet for udendørs idræt betyder, at idrætten tager et stort skridt i retning af en normalisering. Af retningslinjerne fremgår det nemlig, at sports- og idrætsaktiviteter som eksempelvis fodbold og håndbold må afvikles med kropskontakt, hvis der samtidig er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger om eksempelvis hygiejne og andre tiltag for at undgå smittespredning.
”Det her gør en kæmpe forskel for rigtig mange foreninger, aktive og frivillige. Idrætsforeningerne har været enormt disciplinerede under hele coronakrisen, og jeg er sikker på, at det er stærkt medvirkende til, at der nu i et vist omfang bliver lukket op for idræt med kropskontakt. Jeg er fuldstændig overbevist om, at foreningerne håndterer de nye anbefalinger ansvarsfuldt,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF.
Tilfredsheden deles af formand for DGI, Charlotte Bach Thomassen.
”Det er et vigtigt skridt for foreningerne, at det nu bliver lettere at dyrke idræt udendørs. Samtidig er genåbningen af idrætten udendørs en stor tillidserklæring til idrætsforeningerne. Med retningslinjerne fra myndighederne i hånden kan vi nu starte træning udendørs for alle de mange medlemmerne, der tørster efter idræt og fællesskab. Der er stadig mange anbefalinger, der skal følges. Det er vigtig at forberede sig godt i foreningerne og alle skal bruge deres sunde fornuft,” siger DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.
På baggrund af retningslinjerne fra Kulturministeriet har DIF og DGI udarbejdet konkrete retningslinjer til idrætsforeningerne. Heraf fremgår det blandt andet, at kampsportsidrætter og dans endnu ikke må igangsættes med kropskontakt
DIF og DGI kigger nu fremad mod fase 3 af genåbningen af Danmark og vil arbejde for, at indendørsidrætten også kommer godt i gang, så endnu flere danskere kan vende tilbage til deres idrætsfællesskaber.
DIF og DGI’s retningslinjer for udendørsidrætten kan findes på de to organisationers hjemmesider.