Vejret er ustadig, men varmt. Så vi griller et stykke højreb i denne weekend og drikker sydamerikansk malbec til ?
Til dessert fortsætter vi med grillen – det er nemlig blevet sæson for figner og dem elsker vi i kamiliseret form. Rigtig gerne med senhøstet tysk riesling til
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIGrill, Hovedret FORBERELSESTID5 minTILBEREDNINGSTID55 minTID I ALT1 hr Det skal du bruge
Bearnaisen200 g smør4 past. æggeblommer5 spsk hvid balsamico / hvidvinseddike3 spsk hvidvin1 bundt frisk estragonBøf700-800g højrebs i en bøf1 fed hvidløgFrisk timianSådan gør du
Bearnaisen11. del af saucen
Skyl estragon og fjern blade fra stilkene
Kom hvid balsamico, hvidvin og estragonstilke i i en kasserolle og reducerer til det halve
Tag kasserolle af og lad det afkøle
Når det er kold, fjernes stilke og æggeblommer kommes i (det skal bare stå og få stuetemperatur)
Sæt smør over i gryde på laveste blus22. del – mens bøffen hviler
Tænd kasserollen med æggeblommemassen på lavt blus (ikke laveste) og rør med piskeris (8 taller)
Når du trækker spor med piskeriset, starter du med at hælde smør i under omrøring
(jeg undskylder, men jeg plejer ikke at klare smøret – mener ikke det gør den store forskel)
Nå alt smøret er i, fortsætter du med at røre indtil soucen er tyk
Derefter kommes hakket estragon i og saucen tages af bluset og kommes i saucekandeBøffen3Tænd grillen og tag bøffen ud fra køl
Krydder bøffen med sal og peber4Grill bøffen ved høj varme 4 min på hver side
Alt efter hvor rød du vil have den, kan du give den indirekte varme5Serverer med nye kartofler eller fritter samt en grøn salat
Vin skal der til6Bearnaise sauce kræver sin vin. Det er kongemord at tage fx en god bordeaux eller barolo, som kødet ellers godt kunne fortjene – saucen vil kvæle smagen fra vinen. Jeg har held med argentinsk melbec
I dette tilfælde en malbec fra Catina – 100 kr philipson wine
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIDessert FORBERELSESTID5 minTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT20 min Det skal du bruge
12 figner (2-3 pr person)Et lille bjerg sukker – 3-4 cm høj (ca 3 dl)25 g smør2,50 dl flødeEn pæn skvis cognac eller lign.Sådan gør du
1Skyl fignerne, skær evt lidt af stilken af og skær en kryds ca 2 cm ned i stilkenden
2Varm sukker op i panden og tilsæt smør, når sukkeret er smeltet (det er helt lige som brune kartofler)
3Kom fignerne på panden med kryds nedad
4Inden fignerne afgiver saft, skal du flamberer
Sjat godt med cognac ud over fignerne og sæt ild til – husk ikke at gøre det under emhætten (jeg brugte grillen)5Lad fignerne karamelisere, fordel i dybe tarlerkener med lidt saft og kom en pæn klat flødeskum på
Vin skal der til6Vi er i den meget søde ende, så jeg foreslår en berensauslese eller eiswein
Vi drak en tysk berensauslese fra Stepp – 75 kr Winefamly