Efteråret er kommet med med lidt gråvejr, så det er tid til lidt varmere retter. Jeg vil foreslå sprængt oksebryst med peberrodssovs – dertil en Riesling med let sødme, som mange vine fra Alsace byder på, og som klæder peberroden godt.
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIGrundopskrifter Det skal du bruge
Oksebryst700 g sprængt oksebryst4 stk gulerødder1 stk knoldselleri3-4 cm frisk peberrod1 stilk(e) persille1 stk citron2-3 kviste timian50 g smør4 spsk mel6 peberkorn2,50 dl flødeTilbehør1 kg Kartofler2 majs
Sådan gør du
1Kom oksebryst i gryde og kom vand på til det dækker
Kog op og skum af2Rengør og skræl gulerødder og selleri
Skær det halve selleri i meget grove tern3Efter at have skummet af kommer du 2 hele gulerødder, selleri i grovetern, peberkorn og timian i gryden
De to sidste gulerødder og det halve selleri skæres i mundrette stykker4Lad det hele simre 2 timer – tag gulerødder og selleri op og kasserer det
Kom gulerødder og selleri i de mundrette stykker i og lad det simre 15 minutter mere5Tag kød, gulerødder og selleri op i en skål
Si “suppen” og kom noget op til kød og grønt for at holde det varmt mens du laver en opbagt sovs af resten:
Smelt smør og rør mel i
Kom “suppen” i lidt ad gangen til du har en god jævn sovs
Tilsæt fløde og revet peberrod og lad det simre i 5 min
Smag til med citronsaft og salt og peber6Serveres med kogte kartofler og kogt majs
Pynt med hakket persilleVin skal der til7Åben vinen – gerne er let sødlig riesling, som matcher peberroden
Vi drak en fra Ernest Wein i Alsace – 85 kr Winefamly