Madblog: Frikadeller med broccolisalat

Efter tirsdagens Mortens aften har jeg lidt rødkål og andesauce i overskud. Det kunne virkelig klæde frikadeller, som jo faktisk er en dejlig spise og med denne opgraderingen samt en broccolisalat med bacon, kan det fint bruges til weekendmad 🙂

Derfor skal vi denne weekend have fat på en frikadellevin… Og det behøver ikke være den første den bedste på hylden 🙂
En Côtes-du-Rhône eller en Chianti/Sangiovese ville være gode valg til frikadeller

 

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT45 min

 

Det skal du bruge

 

Frikadeller
 800 g hakket gris – ca 10 % fedt
 2 æg
 1 dl soya sauce
 1 løg
 1 spsk hvedemel
 3 spsk rasp
Broccoli salat
 1 broccoli
 100 g bacon
 2 stk æbler
 1 stk rødløg
 1 tsk sukker
 Lidt salt
 Saften af en halv citron
 Lidt æbleeddike
 1,50 dl creme fraiche
Ekstra
 En rest sauce fra frost
 En rest rødkål
 Kartofler

 

Sådan gør du

 

Frikadeller
1

Riv løget i en skål
Tilsæt æg og soya
Rør fars i
Tilsæt mel og rør
Tilsæt rasp og rør
Stil på køl en halv time

2

Steg frikadellerne i smør og neutral olie – 8 min på hver side

Broccoli salat
3

Skær bacon i mundrette stykker og steg dem gyldne

4

Lav marinaden i en skål med creme fraiche, sukker, salt, citronsaft og æbleeddike
Skyl broccoli og del i buketter
Skær rødløg i skiver
Skær æbler i skiver
Rør det hele godt sammen og lad det stå og trække lidt

Kartofler, sauce og rødkål
5

Kog kartoflerne
Varm sauce og rødkål

Vin skal der til
6

Åben vinen – gerne noget på Sangiovese, fx en Chanti

Vi drak en Aia Vecchia, Morellino di Scansano på ren sangiovese fra Toscana (Winefamly 65,- kr)