Vinteren har sænket sig over os; det er koldt og Mette har lige sendt os hjem en måned mere. Derfor et det jo vigtigt at holde humøret oppe med god mad og vin. Heldigvis er stenbiderrogn sæsonen så småt i gang, og det skal fejres med bobler, som jo passer rigtig godt til de små rogn.
I denne weekends menu vil jeg også slå et slag for Bolognese. Altså i den italienske version, der simrer hele eftermiddagen og er en helt helt anden oplevelse end 30 minuters kødsovs en mandag aften. Til Bolognese passer de Italienske druer Sangiovese eller Barbera godt. Så drik gerne en Chanti eller en Barbera d’Alba til.
God weekend 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Forretter
FORBERELSESTID 30 minTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT 45 min
Det skal du bruge
Vaffel2 dl kærnemælk2 ægSaften fra en halv citron140 g smør250 g hvedemel – gerne 50 g heraf i Tipo 002 tsk salt2 tsk bagepulverTopping150 g stenbiderrogn4 stk forårsløg1 dl god creme fraise
Sådan gør du
1Pisk æggeblommerne
Tilsæt kærnemælk og citronsaft
Smelt smørret og tilsæt den smeltede smør2Mel, bagepulver, og salt røres sammen
Tilsæt blandingen til de våde ingredienser3Pisk æggehviden og vend den forsigtigt i dejen
4Steg vafflerne i et vaffeljern med smør
5Anret som på billede
Vin skal der til6Åben vinen – gerne bobler til stenbiderrognen
Vi drak en tysk sekt fra Knewitz i Rheinhessen (ca 100,- ved Winefamly)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret, Italien
FORBERELSESTID 15 minTILBEREDNINGSTID3 hrsTID I ALT 3 hrs 15 min
Det skal du bruge
Bolognese500 g hakket oksekød2 gulerødder2 stængler bladselleri1 løg2 fed hvidløg1 stk tomat1 dåse hakket tomat1 dl rødvin50 pancetta (eller mild røget bacon)frisk timian – 2 stænglerOliven olie til stegningSalt og peberEn skvis gastik eller balsamicoTilbehør500 g spaghetti eller linguineRevet parmasan
Sådan gør du
Bolognese1Hak løg og hvidløg fint
Skyl og skræl gulerødderne og hak dem fint
Skyl bladselleri og hak dem fint
Skyl tomat og hak den i mindre stykker
Skær pancetta i mindre stykker2Kom olivenolie i en tykbundet gryde og svits, pancetta, løg og hvidløg
Tilsæt gulerødder og bladselleri svits videre under høj varme
Tilsæt oksekød og brun det3Tilsæt den friske tomat, dåse tomat, rødvin og timian
Kog op og lad det hele simre i 2,5 – 3 timer4Smag til med salt og peber
samt lidt gastik eller balsamico5Serverer med kogt pasta og riv parmasan ud over 🙂
Vin skal der til6Åben vinen – gerne Sangiovese, fx en Chanti eller Barbera
Vi drak en Barbera d’ Alba 🙂