Påsken er over os og så er der jo tradition for lam til påskemiddagen. Samtidig er der stadig stenbiderrogn ved fiskehandleren – endda til fine priser 🙂
Menuen er således:
- Stenbiderrogn på avokado og ristet rugbrød – hertil tørre bobler
- Grillede lammekoteletter med tomatsalat og flødekartofler – hertil en klassisk Cotes du Rhone på Granache og Syrah
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Forretter
FORBERELSESTID 10 minTILBEREDNINGSTID4 minTID I ALT 14 min
Det skal du bruge
100 g renset stenbiderrogn4 stykker lav risten rugbrød (eller halve)2 stk avokadoer1 stk rødløg1 dl creme fraise
Sådan gør du
1
Hak løget ret fint
Skræl avokado og skær i skiver
Rist brød
Anret som på billedeVin skal der til2
Åben boblerne – cremant, cava, sekt eller hvad du nu er til 🙂
Vi drak lyserøde sekt fra Kessler
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIGrill, Hovedret
FORBERELSESTID 20 min
Det skal du bruge
Koteletterne4 stk lammekoteletter2 fed hvidløg1 pæn kvist rosmarinOliven olieSalt og PeberTomatsalat5 stk tomater2 stk rødløg1 pakke feta ost1 bundt basilikum1 fed hvidløg1 tsk dion sennep½ tsk salt1 spsk balsamicosmagsneutral olie – fx solsikkeFløde kartofler8 stk bagekartofler1 løg2 fed hvidløg2 dl fløde
Sådan gør du
Koteletterne1
Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time
Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden serveringFlødekartoflerne2
Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg – osv
Salt på – ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækkerTilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time
Tomatsalat3
Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag – skiftevis røg og tomat4
Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejsKom dressing over salaten og pynt med basilikum blade
Vin skal der til5
Åben vinen – meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt
Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)