Det er ikke sommer endnu. Men vi trænger snart til det og vejrudsigten siger 2 chifrerede grader i weekenden – og sol. Derfor må grillen og troen på sol og sommer frem. Denne weekends menu forslag er gode ben på grillen med solmodnet Shiraz i glasset 🙂
Mange slagtere tilbyder deres egne ofte gode barbecueben/spareribs/revelsben. Men prøv denne hjemmelavede version – du vil ikke blive skuffet! Få din slagter til at skære revelsben på ca 3-4 cm tykkelse med et ben på hver. Min slagter skærer dem ud af en ribenssteg, som han fjerner skinnet og skærer dem så det passer med benene. Tilbehøret er klassisk – grillet majs og coleslaw.
Opskrift
ANTAL-4 PortionerKATEGORIGrill, Hovedret
FORBERELSESTID1 hrTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT1 hr 15 min
Det skal du bruge
Spareribs12 stk revelsben på 3-4 cm tykkelses150 g fin salt2 tsk sukker1 l vand3 spsk ketchup1 citron1 spsk honning1 spsk brun farin1 spsk HP sauce1 spsk worcestersauceLidt chiliColeslaw4 Spsk mayonnaise – hjemmelavet eller Hellmans2 spsk creme fraise1 tsk Dion sennep4 stk forårs løg1 spidskål6 store gulerødderSalt og peberTilbehør4 gode majs
Sådan gør du
Forberedelse1
Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer – gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl
2
Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,
3
Marinerer benene i mindst 4 timer – gem marinaden til senere
4
Lav coleslaw’en – den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft – forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, sennep, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peberGrill5
Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme – gerne under låg i ca 15 min
6
Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)7
Grill majs med bladene på
Vin skal der til8
Åben vinen – meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme