I denne weekend skal vi have dansk sommermad. Kalvefrikassé med forårsløg og hvide asparges samt koldskål med jordbær fra haven (eller nærmeste vejbod..). Du kan fint købe en færdig koldskål, men det er altså let at lave selv og smager så solsorten synger 🙂
Jeg vil anbefale kølig Pinot Noir til frikasséen og sød senhøstet Riesling til koldskålen
God weekend 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret
Det skal du bruge
750 g kalvebov – i 2×3 cm stykker2 gulerødder1 porre med top1 løg3 stk laurbærblade1 kvist timian6 stk sorte peberkorn100 g smør120 g hvidemel½ bt forårsløg200 g friske ærter1 bt hvide aspargessalt og peberLidt spansk kørvel til pynt
Sådan gør du
1Kom kødet over i gryde med vand, så det dækker helt
Skum af, når det koger og tilsæt timian, laurbærblade, peber samt porre og rulerødder i grove stykker
Kog ved svag varme til kødet er mørt (ca 1,5 time)2Mens kødet simre kan du klargøre asparges, forårsløg og ærter
3Gulerødderne fisker du op ca halvvejs og skærer i mindre tern
Gemt til senere4Nok kødet er mørt efter ca 1,5 time, sir du “suppen”
Kødet gemmes – resten kasseres5Smør smæltes og mel røres i
Her efter tilsættes suppen lidt ad gangen (som opbagt sovs)6Når sovsen har en god konsistens, kommes kødet tilbage sammen med gulerødder og asparges og simre omkring 5 min. T
Tilsæt derefter ærterne og kog i 1 min.
Jævn sovsen med lidt fløde om nødvendigt og smag til med salt og peber7Serverer med kogte nye kartofler
Vin skal der til8Åben vinen – meget gerne en god lidt kølig Pinot Noir. Jeg valgte den tyske udgave kaldet spätburgunder fra Adams Wein i Rheinhessen.
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIDessert
FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID5 minTID I ALT20 min
Det skal du bruge
1 pakke(r) jordbær4 stk pautesriserede æggeblommer½ stk vaniljestang140 g sukker½ l tykmælk½ l kærnemælkFinrevet skal fra øko citron4 store makroner1 stilk(e) mynte
Sådan gør du
1Lav en æggesnaps med sukker, ægge blommer og vaniljekorn
2Pisk tykmælk og kærnemælk i
3Riv citronskal i
4Kan med fordel køles et par timer inden brug
5Knus en makron og held koldskål på
Anret med jordbær og mynte
–Vin skal der til6Åben vinen – gerne en spätlese eller beerenauslese fra Tyskland eller Alsace.