Frivilligrådet inviterer frivillige fra Syddanmark med i nyt landspanel

Et nyt landspanel bestående af repræsentanter fra hele landet skal være med til at give input til Frivilligrådet. Det nye panel er en del af et initiativ fra Frivilligrådet, som skal sikre de mere inddragelse af lokale frivillige. Frivilligrådet er talerør for civilsamfundet og rådgiver regeringen og folketinget om frivillighed.

Rundt om i landet løfter frivillige store opgaver – om det drejer sig om sociale arrangementer, om at få dag-til-dag opgaverne til at hænge sammen i den lokale forening, eller at være frivillig på ferielejr for udsatte børn. Det betyder, at de lokale frivillige i højere grad kender til de problemstillinger, der er ude i kommunerne, og hvor de frivillige organisationer løber panden mod en mur.

Derfor har Frivilligrådet nu inviteret repræsentanter fra Syddanmark med i et nyt landspanel, som to gange om året skal komme med input til rådet. Formand for Frivilligrådet, Anna Bjerre, ser frem til en større indsigt i, hvad der optager de frivillige lokalt:

Landspanelet skal styrke frivilligheden i Danmark. Panelet vil være med til at skabe et stærkere samarbejde med lokale frivillige ude i landet og give dem en større stemme, så vi sikrer, at lokale udfordringer og erfaringer bliver hørt og båret videre i det nationale arbejde.

De kommende medlemmer i landspanelet skal repræsentere den lokale frivillighed i deres kommune og bidrage med viden om og indsigt i lokale løsningsforslag som inspiration til Frivilligrådets arbejde. Derfor er det vigtigt, at repræsentanterne er engageret i den lokale frivillighed.

–  De frivillige rundt om i landet løfter store opgaver og endnu større problemstillinger. Derfor vil det være en styrke for Frivilligrådet, at det nye landspanel to gange årligt kommer med indspark til rådets arbejde, lyder det fra Anna Bjerre.

Frivilligrådet har for nyligt sendt en invitation ud til alle de lokale frivilligråd med henblik på, at de indstiller en repræsentant til landspanelet. I de kommuner, hvor der ikke er et råd, er frivilligcentrene kontaktet – og hvis en kommune hverken har et råd eller center, er udvalget i kommunen, som sidder med fordeling af §-18 midler kontaktet.

Jeg håber, at man vil prikke sit lokale frivilligråd, frivilligcenter eller kommune på skulderen og minde dem om at finde en god repræsentant, hvis de ikke har gjort det endnu. Heldigvis oplever vi allerede en stor interesse for det nye landspanel fra aktørerne rundt i landet, og jeg glæder mig meget til, at det engagement bliver båret ind i det nye panel, afslutter formand for Frivilligrådet Anna Bjerre.

Deadline for tilmelding af en repræsentant er d. 1. september. Landspanelet består af én frivillig fra hver af Danmarks kommuner, som er medlem i landspanelet for en 4-årig periode, der følger den kommunale valgperiode.

 

Billedtekst

Formand for Frivilligrådet Anna Bjerre ser frem til et stærkt samarbejde med det nye landspanel.

Om Frivilligrådet
Frivilligrådet rådgiver Regeringen og Folketinget om frivillighed og søger at skabe forståelse for civilsamfundets rolle og involvering i løsninger af sociale samfundsudfordringer. Frivilligrådet er sat i verden for at understøtte, at alle de mange frivillige, der gør en forskel for mennesker i udsatte og sårbare livssituationer har de bedste betingelser og vilkår.

Læs mere her: https://frivilligraadet.dk/