Havregynskugler – opskrift

Det er jul og vi skal bage og lave konfekt – og for mange er havregrynskugler et “must”.

De små fedtede klistrede kugler, de fleste børn har trillet gennem årene…

Vi har fundet en opskrift frem fra Arla:

Havregrynskugler
Finvalsede havregryn (ca. 5¾ dl)
175 g
Flormelis (ca. 2 dl)
100 g
Kakaopulver (ca. 25 g)
4½ spsk
Blødt smør
100 g
Vand, kaffe eller juice
2 spsk
Kokosmel, flormelis eller kakao
ca. 1 dl

 

Havregrynskugler
  • Bland de tørre ingredienser i en skål.
  • Rør det bløde smør heri og ælt massen til den er sammenhængende. Tilsæt væske og ælt igen.
  • Tril små kugler og rul dem i kokosmel, flormelis og eller kakaopulver. Du kan med fordel rulle dem i hænderne, det får pynten til at hænge bedre fast.
  • Stil havregrynskuglerne tildækket i køleskabet til servering.