Læserbrev af Af Steen Holm Iversen (Konservative Folkeparti), Kitty Gamkin (Konservative Folkeparti), Søren Laulund (Socialdemokratiet), Finn Ladegaard (Socialdemokratiet), Peter Nielsen (Venstre), Per Thisted (Venstre), Preben Friis-Hauge (Venstre), alle medlemmer af Plan- & Teknikudvalget i Varde Kommune
“I udvalget for Plan- & Teknik, anerkender vi, at snakken om store nye anlægsprojekter i Varde Kommune kan give anledning til uro og utryghed.
Vi drøfter løbende udviklingen med forvaltningen, og alle er enige om, at kommunen skal informere mere og bredere, når kommunen har noget at informere ud om. Vi arbejder sammen med forvaltningen løbende på at understøtte den bedst mulige involvering af borgerne. Dette er information om det, man kan kalde et normalt forløb for større anlægsprojekter.
Når en projektmager får en idé et konkret sted, så udarbejder projektmager og lodsejer måske en forhånds købsaftale, for at projektmager kan sikre sig stedet/lokaliteten.
Projektmager kan kontakte kommunen før, samtidig med eller efter, at man har sikret sig muligheden for at erhverve sig jorden.
Når forvaltningen kontaktes, så informeres udvalget efterfølgende incl om der har været borgerindragelse.
Der er på intet tidspunkt indtil nu, udarbejdet et beslutningsgrundlag til en politisk beslutning.
Næste step er en principsag om projektet på et udvalgsmøde, men inden da gennemfører forvaltningen en ide- og forhøringsfase, hvor der afholdes borgermøde.
Udvalget får derfor altid viden om hvordan borgerne stiller sig til et projekt både via borgermøder og de konkrete høringssvar – inden man politisk overvejer en beslutning om hvorvidt man politisk vil igangsætte planlægningen for projektet. Hvis ja, så høres borgerne igennem de almindelige lovregulerede høringsprocesser før et forslag kan blive en endelig lokalplan. Først når der foreligger en endelig lokalplan og med tilhørende kommuneplantillæg, så er et projekt udpeget i Varde Kommunes kommuneplan.”