SFO stod på hovedet for syge bamser!

På Trane Skole og Børneby har man fokus på det gode børneliv, som forleden da SFO Lærkereden på Tistrup Skole havde arrangeret ’Bamsedoktor’, hvor børnene kunne tage deres bamse med i SFO og få den undersøgt af den dygtige bamsedoktor Teddy og det dygtige og omsorgsfulde bamsedoktorteam.

Personalet havde iført sig sygeplejerskekostumer og lægekitler og indrettet indskolingens fællesrum til bamsepraksis med både opvågnings- og fødselsstue. Efter skoletid kom børnene med deres bamse i hånden og satte sig i kø til at komme til konsultation hos bamsedoktorerne, som stod klar med stetoskop, dekorative plastre, forbindinger, blodtryksmåler, godt humør og gode råd, så børnenes kæreste eje kunne blive fit for fight igen.

Efter fyraften på bamseklinikken kunne pædagog Morten Hesselholt erkende: ”At det har været vildt sjovt at lege legen fuldt ud på børnenes præmisser. Det hele gik på en måde op i en højere enhed, hvor vi var i flow med børnene i fælles interesse og leg!”
Der var travlhed og fødsler hele eftermiddagen igennem, men alle bamser nåede igennem vellykkede behandlinger og blev sendt på weekend med god bedring!
”Det har været en vildt sjov eftermiddag, hvor vi blandt andet har klaret tre fødsler, hvor af den ene var en tvillingefødsel! Der var godt humør og festlig stemning i venteværelset, når der blev annonceret en vellykket fødsel” lyder det fra bamsedoktor Teddy, som i daglig tale hedder Thea Bergstedt Olesen og er pædagogmedhjælper i SFO Lærkereden.

”Dét, at være barn har værdi i sig selv og vores fornemste opgave er at understøtte legen og styrke værdien i det gode børneliv!”, lyder det fra SFO- og indskolingsleder Michael Møller Andersen som tilføjer, at flere børn efterfølgende tog initiativ til at fortsætte legen på egen hånd – ”Alting spirer, når man vander – og det er selvfølgelig med cadeau til personalet for at gøre legen både nærværende og autentisk”, lyder det afslutningsvis med et rask smil fra SFO-lederen.