”Løb mellem husene” kommer til Varde – og viceborgmester Søren Laulund er løbsambassadør

Det Boligsociale Team i Varde, Varde Løbemotion og DGI SydVest er gået sammen om at arrangere ”Løb mellem husene” i Varde for første gang. Rundeløbet kan også tages til fods, og runderne er på 1,7 km, og det foregår lørdag den 28. september fra kl. 13-16.
”Løb mellem husene” er et lands koncept, hvor man i september har arrangeret løbe og gåture, der på dele af turen tager folk med rundt i almene boligområder. Hvorfor? Fordi vil gerne vil sætte fokus på fællesskabet omkring bevægelse og vise de mange gode steder i Boulevardkvarteret.

Bred lokal opbakning til løbet
Løbene på landsplan er støttet af Landsbyggefonden, og i Varde har et sponsorat på 15.000kr fra Andelskassen, gjort løbet muligt for ”Det Boligsociale Team” at arrangere i et tæt samarbejde med DGI SydVest og Varde Løbemotion.
Kvickly sponsorer ”goodie bags” og flere af Boulevardens butikker står klar med løbetilbud på dagen. Krææs serverer gullasch ved målstregen, og er vejret til det, er der også loppemarked ved området for start og mål, hvor man selv medbringer et bord eller stativ ”til egne lopper”. Desuden sponserer Sportium præmier til løbet.

Her er ruten på rundeløbet
I Varde bliver det som nævnt et rundeløb på 1,7km, der tager dig rundt i Isbjerg Parken, Bolig Sydvest og Lerpøtparken på tværs af Ortenvej og flere af de omkringliggende villakvarterer. Én runde er 1,7 km, og man kan løbe op til tre runder 5,1km. Det koster 50kr at deltage, uanset distancen du vælger.

Tid og sted: Start og mål på Isbjergmøllevej 4B foran Bolig SydVest’s kontorer. Kl. 13-15.30. Startskuddet lyder kl 14, men kom i god tid og få udleveret t-shirts og startnummer og deltag i fælles opvarmning.

Kom og vær med, gå eller løb – med din familie, børn og venner. Bor du i Boulevardkvarteret er det gratis at deltage ved henvendelse til projektmedarbejder. Tilmelding nødvendig, skriv til projektmedarbejder Det Boligsociale Team, Varde/Tatjana Johnsson: Tatjana@bkvarde.dk

(Til info: Boulevardkvarteret omfatter følgende adresser, men alle I og udenfor Varde er naturligvis meget velkomne til at være med:

Ortenvej, Skovløbervænget, Højvangsallé, Karinevej, Fredensvej, Skovduevej, Virkelyst, Markvænget, Jægervænget, Skyttevænget, Diget, Hegnet, Gærdet, Ved Banen, Egernvej, Hjortestien, Lysningen, Isbjerg Møllevej, Lerpøtparken, Isbjerg Parken, Bolig SydVest, Fredensbo, Banehaven samt Vestre Landevej nr. 2 til 26.)

Interview med løbets ambassadør, viceborgmester Søren Laulund.

Det Boligsociale Team i Varde har bedt Søren Laulund, viceborgmester i Varde Kommune, om at være vores løbsambassadør for det første ”Løb mellem husene, der afholdes den 28. september kl. 13. Søren ses ofte motionere løbende rundt i Varde, og er derfor en oplagt ambassadør for vores motionsløb. Et landsdækkende koncept, hvor der løbes i almene boligområder én gang årligt i september. Det er første gang Varde er med.

Søren hvor længe har du dyrket løb som motionsform?
Det har jeg gjort lige siden folkeskolen, hvor jeg for eksempel synes det var sjovt at konkurrere på motionsdagen, og da jeg senere kom i militæret og uddannede mig ved politiet, så var det også et krav at være i form.

Hvad betyder løbetræning i et løbefællesskab for dig?
Jeg har et slogan ”Panserbassen med det røde hjerte”, som jeg dagligt prøver at leve op til – også ved at holde mig i form. Et godt helbred og en sund livsstil, giver mig overskud i hverdagen både privat og på arbejdet.
”Min kone er kok, og laver verdens bedste mad, og da vi alle jo ved at kalorier smager bedre end proteiner, så er det en god sidegevinst at løbe, så jeg ikke bliver for tyk” 😊
Jeg er glad for at være en del af et løbefællesskab på ugebasis, fordi det også er en god motivation til på alle tider af året til at komme ud og afsted. Vi får også talt sammen om alt muligt andet i vores løbeklub, som vi selv har oprettet – en gruppe på en 12 styks.

Er der andre ting, der gør at løbemotion er blevet en livsstil for dig?
Min erfaring, nu som 51-årig er, at løb som motionsform er en fantastisk måde at forbedre min mentale tilstand og mit velvære på – det er en simpel og nem aktivitet, som jeg kan udføre alle steder, og jeg oplever at løb har en positiv effekt på mit humør og mit stress niveau.
Det er afgørende for mig at løbe regelmæssigt, fordi det øger min livskvalitet og mit velbefindende i en travl hverdag.

Har du nogle gode råd og tips til at komme i gang med løbetræning?
Download en motions app eller find et træningsprogram på nettet, der er så mange at vælge imellem. På den måde kan du holde øje med, hvordan det går dig dag for dag. Det er en sejr, når man faktisk ret hurtigt, kan se at det går fremad.

Træn op med korte og lange ruter og forsøg med en ekstra motionsform, det lønner sig altid. Her kunne det at cykle være en god og nem kombination med løb i hverdagene.

Endelig – når du rigtig er kommet i gang, er det skønt at forkæle sig selv med godt udstyr i form af for eksempel et løbeur, gode løbesko og lignende.

God fornøjelse – husk at al motion og bevægelse gør en forskel for dit helbred både mentalt og kropsligt./Mvh Søren

Link til video med Søren Laulund om Løb mellem husene: https://www.facebook.com/61561772692760/videos/1210818103591842