20 år i sko skal fejres

Det er 20 år siden, Bjørn Andersen overtog TOPS Varde i Vestergade i Varde. Og åbningen var ret vild, husker den gode skohandler og tilføjer:
Det var Late Night; jeg mener, det var Kulturnat med Western tema, og så var det bare en anden tid…

Det gamle skolager skulle tømmes, og Bjørn havde arrangeret en slags timeudsalg, hvor der om aftenen var 50 % på alt.
– Dengang kunne man virkelig tiltrække kunder med 50% tilbud, griner Bjørn.

Billede taget af Bjørn på åbningsdagen i 2004.

Og selv om der er sket meget på de nu 20 år, så dvæler han ikke ved minderne.
– Hver tid har sin charme, og i dag er det jo andre ting, vi har øje for som butiksfolk. Der er ikke den store magnet i udsalg og timetilbud som set førhen, men så kan vi noget andet – det handler jo om at følge med tiden….

TOPS EUROSKO i Varde er blevet en del af familien – og Bjørn har da også i sinde at fortsætte mindste 20 år endnu. Fordi han er glad for sko, glad for at drive butik i Varde – ja i det hele taget glad for hele pakken.

– Vel har der været udfordringer gennem årene – senest tiden med Corona, men så lærer vi at gøre tingene på en anden og ny måde. I gamle dage kunne vi også holde udsalg, her var alle butikker enige om at starte kl. 8.00 torsdag morgen, og så kom kunderne ellers bare strømmende. I dag har vi mange kædebutikker, der skal rette ind efter gældende regler, så det med et stort fælles udsalg er nok en saga blot. Og så gør vi jo bare noget andet. Heldigvis har vi verdens bedste og mest trofaste kunder i Varde, smiler Bjørn.

Fra at være en butik med sko til hele familien, er Tops Varde i dag en butik – med sko, ja, – men også med oplevelser.
– Vi har etableret en lille afdeling med blandt andet gin og portvin, og så har vi en afdeling med tasker. Og det er ikke fordi, vi prøver at være hverken vinhandel eller taskebutik, men vi vil gerne give kunderne en oplevelse. Det må gerne være sådan lidt… wauw….

– Og vi er blevet meget bedre til at være synlige på de sociale medier, hvilket er vigtigt i dag; jeg har nogle rigtig dygtige piger ansat, dem er jeg meget glad for, slår Bjørn fast.

Han og hustruen byggede hus i Vardes nordlige bydel for 16 år siden, og her bor de med deres to døtre på 11 og 13 år. Og parret har ingen planer om at ændre på det.
– Når vi mærker efter, så er vi bare der, hvor vi skal være. God beliggenhed og dejlige naboer. Alt er godt. Og til forrået har vi konfirmation. Der sker noget hele tiden…

– I min fritid dyrker jeg padel. Jeg sagde faktisk for 10 år siden, at når jeg blev 40, ville jeg starte på golf. Så blev jeg 40, og det skete ikke – som 45 årig tænkte – NU skal det være… men det her padel tog bare min tid. I foråret fik jeg desværre en akillesseneskade under padel, og det har kostet mig en langvarig tid på krykker. Så hvem ved – måske er det nu, som 48 årig, jeg skal få kigget på det her golf…?

Selv om Bjørn Andersen har meget at se til med tre butikker i Varde, Tønder og Blåvand, samt en aktiv familie, så har han også valgt at prioritere den lokale handelsstandsforening.
– Jeg har egentlig været med i alle årene på den ene eller anden måde, og for 5 år siden besluttede jeg at give det mere tid. Jeg har de seneste år været formand, og den tjans er jeg glad for. Vardes butikker har det rigtig godt indbyrdes, og her hersker en sund kultur, hvor vi hjælper hinanden og sender kunderne rundt lokalt. Og jeg oplever et stærkt samarbejde med flere instanser, der virkelig gerne vil Varde. Det giver god energi, lyder det fra Bjørn, der ikke lægger skjul på, at han er særdeles glad for at bo her i Varde.
– Her er alt, hvad man kunne drømme om; tæt ved hav, strand, smuk natur og de lækreste butikker og dejlige restauranter og cafeer. Jeg kunne faktisk ikke forestille mig at lave andet, end det jeg gør nu, slutter Vardes skohandler.

Stort tillykke med de 20 år.