”Vi er kede af, at der har kunnet sættes tvivl om Steens troværdighed…”

Det Konservative Folkeparti i Varde Kommune er glade for, at forvaltningen nu har udarbejdet den juridiske redegørelse for, hvordan der har været udbetalt vederlag i Varde Kommune. Redegørelsen kan læses i sin helhed på vardekommune.dk. Redegørelsen slår fast at:
1. Der er sket en fejl, som har rod i en årelang kutyme i Varde Kommune. En kutyme, der tidligere var hjemmel til, og som fortsat er og har været kernen i den vejledning byrådet, herunder de 3 borgmestre, har fået, når de har spurgt forvaltningen herom. Byrådet er ikke blevet vejledt korrekt, hvilket forvaltningen påtager sig ansvaret for. Kort fortalt slår redegørelsen fast, at forvaltningen siden 2013 har begået en fejl.

De har ikke været opmærksomme på, at der altid skal træffes en politisk beslutning til, hvis én udvalgsformand afløser en anden i løbet af en ferieperiode. Samtidigt har forvaltningen siden 2016 haft en fejlagtig forståelse af, at de samme principper kunne overføres til 2. viceborgmester, Steen Holm Iversen m.fl., når denne vikarierede i ferieperioder.

Rasmus Sømod, formand for Det Konservative Folkeparti i Varde Kommune udtaler: ”Vi er kede af, at der har kunnet sættes tvivl om Steens troværdighed og motiver, og vi er ærgerlige over den omtale, sagen har haft. Derfor er vi også glade for, at redegørelsen klart slår fast, at Steen har handlet i god tro og aktivt har søgt forvaltningens rådgivning, men desværre er blevet rådgivet forkert.

Redegørelsen frikender også Steen for mistanke om at have modtaget vederlag uretmæssigt, da han de facto har varetaget hvervet som borgmester i dennes fravær. Som politiker skal man kunne stole på den rådgivning, man får fra forvaltningen. Herfra skal der kigges fremad.” Steen Holm Iversen supplerer: ”Jeg har som politiker været 100% overbevist om, at jeg har handlet efter bogen og har fået vederlag for det arbejde, jeg er blevet bedt om at påtage mig. Det Konservative Folkeparti vil altid gerne tage lederskab for kommunen, og derfor siger jeg heller ikke nej til at træde ind som borgmester, når jeg bliver bedt om det.

Desværre har formalia ikke været på plads. Det står klart nu, og det er meget beklageligt, at forvaltningen ”har smidt os under bussen” og har rådgivet os på et forkert grundlag. Vi vil nu kigge nærmere ind i redegørelsens konklusioner og arbejde for at få fastlagt tydelige og gennemsigtige rammer. Der skal være mere plads til en god balance imellem arbejds-, familie- og politikerliv. Politikere holder ligesom alle andre mennesker ferie, og vi dækker ind og afløser hinanden. Det vil vi også gøre fremadrettet, men det skal ske efter reglerne. Med redegørelsens konklusioner har jeg ikke flere kommentarer til sagen og ser frem til at komme videre.”