Tid til et nyt arbejdsliv?

Kunne du tænke dig at arbejde hjemmefra, omgivet af herlige små børn? Så er det måske nu, du skal tage beslutningen om at prøve kræfter med jobbet som dagplejer i Varde Kommune.

Lige nu er der rig mulighed for at starte op som dagplejer i flere områder af kommunen.

– Vi efterlyser kolleger til vores mange dygtige dagplejere. Vi vil så gerne fortælle om alle de fordele og dejlige oplevelser, der venter, hvis man ønsker at blive en del af dagplejen, siger leder af Dagplejen, Marianne Lomholt Sørensen.

Og souschef Christina Bech Saxild er enig:

– Man hører desværre ofte de kedelige historier, men vi garanterer, der er mange flere af de glade og gode fortællinger. Så hvis man kunne være nysgerrig efter at høre mere om, hvad det indebærer at blive dagplejer, skal man endelig ikke holde sig tilbage; vi er klar til at formidle, smiler hun.

– Det siges ofte, at dagplejere er meget alene, og det er en ærgerlig fortælling. Her i Varde Kommune mødes dagplejerne i legestuegrupperne, hvor der er mulighed for både leg og samvær for både børn og dagplejere. I Varde by mødes dagplejerne i Sportium, ligesom nogle også mødes og tager på udflugt sammen. Der er altså rig mulighed for at møde mange nye kolleger, man har et arbejdsfællesskab med. Derudover er alle dagplejere tilknyttet sin egen dagplejepædagog, som der kan sparres med omkring børnenes udvikling siger Christina Bech Saxild, der opfordrer til, at man tager kontakt, hvis man har interesse i at høre mere.

– Vi kan træffes på telefon 79 94 79 91Telefon og mail dagplejen@varde.dk

Leder af dagplejen i Varde Kommune, Marianne Lomholt Sørensen og souschef Christina Bech Saxild.

Den 1. juli 2018 trådte nye regler i kraft om den pædagogiske læreplan i dagtilbud. Med den styrkede læreplan har vi fået et fælles pædagogisk værdigrundlag for alle dagtilbud, og de seks læreplanstemaer fra 2004 er blevet opdateret og udfoldet med brede pædagogiske mål.

– Det betyder, at alle dagtilbud har udarbejdet en ny og lokal forankret pædagogisk læreplan, der tager højde for den enkelte institutions børnegruppe og børnenes individuelle forudsætninger for deltagelse, fortæller Marianne Lomholt Sørensen.

– Det siges ofte, at dagplejere er meget alene, og det er en ærgerlig fortælling. Her i Varde Kommune mødes dagplejerne ofte i grupper og leger alle sammen en hel dag i Sportium, ligesom nogle også mødes og tager på udflugt sammen. Der er altså rig mulighed for at møde mange nye kolleger, man både kan arbejde sammen med og sparre med, siger Christina Bech Saxild, der opfordrer til, at man tager kontakt, hvis man har interesse i at høre mere.

– Vi kan træffes på telefon 79 94 79 91Telefon og mail dagplejen@varde.dk

Lisbeth, dagplejer Varde:

”Jeg har verdens bedste job! Tænk sig – jeg er omgivet af smil og glæde hver eneste dag! Og så har jeg de mest fantastiske kolleger, altså de øvrige dagplejere, jeg jævnligt mødes med, blandt andet i legestuen hver uge i Sportium. Der er så mange fordele ved at være dagplejer…”

Annette, dagplejer Varde:

”Jeg startede som dagplejer tilbage i 1989, og jeg har nu flere af ”mine børns” børn i huset. Det er simpelthen så hyggeligt. Planen var egentlig, at jeg ville arbejde som dagplejer i 10 år. Mens mine egne børn var små, men jeg er bare fortsat. Fordi jeg ganske enkelt aldrig er blevet træt af mit arbejde. Tvært imod. Og så har jeg de bedste kolleger. Jeg nyder at kunne planlægge min egen dag og arbejde med det enkelte barn. Og så er det dejligt at tage i Legestue ind imellem – der sker så meget i hverdagen…”

Sanne, dagplejer Varde:

”Det er 8 år siden, jeg startede som dagplejer, og det var i forbindelse med, at jeg fik mit andet barn. Jeg kunne se mange fordele i at beholde mit eget barn hjemme og samtidig passe andre skønne børn. Og – ja, så fortsatte jeg bare, fordi jeg er glad for det, og fordi jeg finder det attraktivt selv at kunne bestemme over min hverdag. Som dagplejer får man så mange fantastiske oplevelser…”

Lone, daglejer Varde:

”Da jeg for 15 år siden fik mit yngste barn, besluttede jeg at blive dagplejer. Og så har jeg såmænd bare fortsat. Jeg synes jobbet som dagplejer er virkelig dejligt. Der er så meget nærvær og glæde hver eneste dag, og så har jeg som bonus de mest fantastiske kolleger. Vi er tre dagplejere, der bor i samme nabolag, og vi har virkelig meget glæde af hinanden i hverdagen. Her er mange fælles udflugter til glæde for børnene. Jeg kan kun anbefale flere at blive dagplejere…”

 

OM – Der lægges vægt på:

Tryghed, nærvær og omsorg

En god og tryg opstart for jeres barn i dagplejen er vigtig, og dagplejeren vil møde jeres barn med nærvær og omsorg. Det er vigtigt at I lærer hinanden godt at kende og samarbejdet imellem familie og dagplejer er betydningsfuld for den gode opstart.

I dagplejen har vi god tid til det enkelte barn i små grupper og i et hjemligt miljø.  Vi sørger for at skabe plads til den gode relation mellem barn og dagplejer og børnene imellem.

Naturen og nærmiljøet

I dagplejen forsøger vi at være ude hver dag. Vi bruger naturen til at være nysgerrige og undersøgende i. Vi har et godt samarbejde med nærmiljøet, hvor vi har mulighed for at besøge bondegårde, legepladser og skoven. Mange af vores dagplejere har ladcykler de kører børnene i, hvor børnene bliver inspireret og taler om det, de kommer forbi på deres vej.

Uddannelse og faglighed

I dagplejen arbejder vi med de styrkede læreplaner. Vi udarbejder årligt dialogprofiler i “hjernen og hjertet”, hvor I som forældre vil blive inviteret til dialog omkring jeres barns trivsel, læring, udvikling og dannelse når barnet fylder 2 år.  Ved 3 års alderen bliver I igen inviteret til et overleveringsmøde hos dagplejeren sammen med en pædagog fra børnehaven.

Vores dagplejere får løbende tilbudt kurser og uddannelser som f.eks. icdp, barnets første 1000 dage, de styrkede læreplaner, førstehjælp, relevante oplæg og grundforløb. Endvidere får vores dagplejere løbende besøg af dagplejepædagogerne, hvor der bliver givet sparring, råd og vejledning.

 

Det nære fællesskab i legestuen

legestuen: De enkelte dagplejere mødes jævnligt med hinanden i små grupper. Det kan f.eks. foregå på legepladser, i legestuelokalet, i skoven eller i gymnastiksalen. Jeres barn får derved kendskab til de andre dagplejere og deres børn, når jeres barn på sigt skal i gæstepleje.

Heldagslegestue: I heldagslegestuen afleverer og henter I jeres barn i legestuen. Her får jeres barn mulighed for at lege med de andre børn i legestuegruppen og være en del af de større fællesskab i gruppen. I middagsstunden, når børnene sover, bruger dagplejerne tiden på sparring, planlægning eller evaluering af f.eks. pædagogiske forløb.

 

Vidste du at…
…du som dagplejer i Varde Kommune tilbydes faglige kurser året igennem?
For nylig var dagplejerne i Varde Kommune indbudt til PÆDAGOGISK DAG i Sportium. Her var emnet ”Det nye børnesyn i dagplejens hverdag”.
Her var oplæg, debat og mulighed for masser af nye input samt sparring med kolleger. Kunne du tænke dig at høre mere om jobbet som dagplejer?
Dagplejen: 79 94 79 91
Email: dagplejen@varde.dk

Stillingsopslag:

Bliv en del af hverdagens små mirakler som Dagplejer i Varde

I den trygge og nærværende kommunale dagpleje i Varde søger vi en hjertevarm og omsorgsfuld dagplejer, der ønsker at være en vigtig del af vores børns første år. Kom med på holdet og få en hverdag med leg, læring og herlige grin i en arbejdsdag fyldt med meningsfulde øjeblikke.

Skab trygge rammer for børnene og dig selv

Som dagplejer i Varde bliver du hverdagshelt for en gruppe på fire skønne børn i alderen 6 måneder til 3 år. Du fletter arbejdsliv og familieliv sammen, i dine egne velkendte omgivelser, og du bliver en del af et stærkt kollegialt fællesskab blandt byens dagplejere, som mødes ca. en gang om ugen.

Du får stillet alle nødvendige remedier for en lærerig og sjov hverdag til rådighed, herunder barnevogn, legetøj, højstole m.m. Du samarbejder fagligt tæt med din engagerede dagplejepædagog om børnenes læring og trivsel.

Slip din indre hverdagshelt løs

  • Du giver nærvær og omsorg, skaber tryghed og varme hjemlige rammer for børnene.
  • Du kan fordybe dig og rumme forskelligheder i børnenes personligheder og udvikling.
  • Du anerkender værdien i selvrefleksion for at styrke relationen og samspillet med børnene.
  • Du kan selvstændigt navigere i et pædagogisk landskab, der både er målrettet og fyldt med hjerteslag.
  • Dit hjem er godt indrettet, så hverdagen bliver til glade dage, både ude og inde.
  • Du har Førstehjælps kursus ved ansættelse eller forpligtiger dig til at tage det inden for det første år – dagplejen betaler for kurset og du giver selv tiden.

Vi tilbyder:

  • En indbydende månedsløn, hvoraf 60 % er skattefri – du skal selv afholde omkostningerne til børnenes forplejning.
  • Arbejdstiden er 48 timer om ugen – du optjener 7 dage om året til afspadsering udover ferie og 6. ferieuge.
  • Du starter på løntrin 19. Som uddannet pædagog eller PAU på løntrin 24. Du stiger 2 løntrin efter 4 års ansættelse og yderligere 1 løntrin efter 6 års ansættelse.

En stemme fra hverdagen

Det bedste ved at være dagplejer er nærværet med de små børn. At se de er glade, når de kommer om morgenen og gerne vil være hos en.

Fordelen ved at være dagplejer er helt sikkert, at jeg kan tilrettelægge min hverdag selv, samtidig med at jeg kan supplere med det kollegiale med dagplejegruppen her i byen, hvor vi for eksempel mødes i legestue eller udenfor på legepladser. Det er super sjovt for børnene og for os dagplejere at mødes og være sammen en hel dag.

Det er tydeligt at mærke, at man som dagplejer i Varde Kommune, har en masse gode og værdifulde læringsredskaber til rådighed, og det er med til at styrke læringen for børnene fra en tidlig alder, som jeg synes, er rigtig vigtigt og er glad for, at jeg kan støtte på omkring.”

Dagplejer i Varde Kommune

Få indblik i en hverdag, hvor små skridt er de største sejre
Vil du vide mere om et spændende job som dagplejer i Varde Kommune, er du velkommen til at kontakte dagplejepædagog, Ingrid Thomsen på tlf.: 79 94 79 69 eller Christina Wernblad  på tlf. 79 94 70 03.

Send din ansøgning til os hurtigst muligt.

Straffeattester for ansøger, ægtefælle/samlever og for hjemmeboende børn over 15 år skal medbringes til ansættelsessamtalen.

Børneattester vil i givet fald blive indhentet for ansøger, ægtefælle/samlever og for hjemmeboende børn over 15 år.