MEN kom nu på banen, forældre! – Lyder opfordringen fra Kåre Jensen.
Han sidder med to kasketter på, da vi taler med ham. Han er ansat som politibetjent, og qua sit job møder han ofte de unge mennesker i gaden, når han patruljerer om natten. Samtidig er Kåre Jensen medlem af Lions Varde, og dermed involveret i projektet “Du vælger selv”.
“Du vælger selv” er et holdningsbearbejdningsprojekt for 6. – 9. klassetrin om Misbrug af alkohol og stoffer af forskellig art, og deres mulige virkninger på mennesket. Her møder Kåre uvilkårligt de unge mennesker i forbindelse med værkstederne, hvor de unge får indblik i misbrug.
Vi har sat Kåre i stævne, efter den debat, Anne Jensen har sat i gang med sit oplæg på Facebook, hvor hun bringer emnet op om, i følge hende, alt for unge mennesker, der drikker for meget, og sidder alene på torvet og kaster op. Samtidig stiller Anne Jensen spørgsmålstegn ved, hvor forældrene er henne i de unges alkoholindtag.
– Jeg mener grundlæggende, at der bliver gjort meget i forhold til oplysning. De unge mennesker i kommunen bliver tilbudt en række informationsdage/aftener og mit indtryk er, at de tager ved lære, fortæller Kåre.
Og det er da også det samlede billede, han fremhæver, når han tager politikasketten på.
– Jeg kan godt kende noget af det billede, Anne Jensen tegner, men jeg synes faktisk ikke, det er det typiske bilede, siger Kåre Jensen.
Hans indtryk er, at de unge generelt er gode til at tage vare på hinanden, at følges ad i nattelivet og passe på hinanden.
– Vel stikker det af af for dem af og til, og – ja – de sidder da også ind imellem og drikker for meget på bænkene, og her mener jeg helt klart, at vi skal have forældrene på banen!
Kåre Jensen opfordrer til kort og godt til, at forældrene stiller krav, påtager sig rollen som forældre, der mener A når de har sagt A.
– Jeg har haft mange samtaler med unge mennesker, og fælles for dem er, at de faktisk gerne vil have nogle retningslinjer. De ønsker et regelsæt. Det værste er, hvis man ikke stiller krav – det er jo så at sige det samme som at være ligeglad.
Kåre har også oplevet, at nogle unge har været glade for at kunne bruge netop forældrenes retningslinjer som “undskyldning” for ikke at drikke “sig i hegnet”, for at bruge de unges egne ord.
– Det er reelt langt fra de fleste, der synes et er sejt at drikke sig totalt beruset, men gruppepresset kan være slemt, og så er det fint for dem at kunne sige, at de kun måtte have eksempelvis to genstande med til festen, forklarer Kåre, og uddyber: På den måde kan det godt være de tager genstand nummer 3, men for de flestes vedkommende når de ikke til genstand nummer 7 eller 8. Fordi de har nogle regler med hjemmefra.
Hermed en opfordring sendt videre: Forældre – ind i kampen – lær Jeres unge mennesker om alkohol og sæt grænser!
FIK DU LÆST: