Tilbuddene står i kø for at blive vist frem i årets smarte ungdomsskolefolder, som elever og forældre har liggende derhjemme lige nu fra Varde Kommunale Ungdomsskole.
Udover tilbud til de unge er der også et indstik, der omhandler den omstrukturering der er sket i ungdomsskolen.
For tid tilbage blev skolen nemlig beskåret med en hel lederstilling, så i indstikket fortæller ungdomsskoleinspektør Toke Knudsmark om hvordan man får gjort ungdomsskolen lokal, og fortæller om den profil, han er blevet en del af.
Samarbejde med 10 skoler
Ungdomsskolen har et samarbejde med 10 lokale skoler, hvor der er overbygninger.
Der har de et samarbejde med blandt andet skolens ledelse, kontaktlærere og lokale SSP-konsulenter om at være den lokale ungdomsskole.
Her holdes der et vågent øje med de udfordringer, de unge mennesker står overfor.
– I profilen står der blandt andet noget om at tage os af udsatte unge unge i forskellige situationer, samt dem der ikke er uddannelsesparate, oplyser Jens Peter Olesen.
Her vil de lokale kontaktlærere så sætte noget i gang, hvis der opstår problemer på en skole. Derved vil trivslen og læringen bedres meget hurtigt.
– De unge gider ikke lange sagsgange fra ide til udførelse. Så vi følger Ungehusets gode tradition med at handle med det samme, tilføjer han.
Mange nye tilbud i år
I årets katalog er der planlagt en masse forskellige tilbud.
– Derudover er der lavet partnerskabsaftaler med enkelte skoleledere om specielle tilbud, der netop kan skræddersyes til deres skole – alt efter hvad de har brug for, fortæller Jens Peter Olesen.
Blandt tilbuddene i år er fransk som tilbydes på syv af ti skoler.
Kinesisk er startet op
Der er førstehjælp på skolerne.
Friluftsliv er blevet en stor succes.
– Her har fem skoler meldt sig til en tur til Assenbæk Mølle, fortæller ungdomsskoleinspektør, Toke Knudsmark.
– Her mødes eleverne på kryds og tværs. Det er sjovt at møde nye kammerater og det er et dejligt afbræk for dem, der synes, skoledagen er lidt rigelig lang, tilføjer han.
Derudover er der ”Elevråd og Demokrati”. En rød tråd i forbindelse med kommunalvalget.
Der tager Jesper Hartvigsen dem blandt andet med på en tur til Christiansborg.. En ide der også er solgt til Vejen Kommune.
Desuden er der også mulighed for at lære at få iPads ind i hverdagen som en digital agent. Her lærer man at bruge dem på en sjov måde i skoledagen. En form for digital dannelse, så eleverne også lærer at blive mere kritiske.