Andelskassen speeder op for den grønne omstilling

Andelskassen opsætter ladestandere til eldrevne biler på seks af deres lokationer.
Flere og flere bilejere skifter deres biler med fossile forbrændingsmotorer ud med eldrevne biler – eller også ønsker de at gøre det. Eldrevne køretøjer kræver opladning, som er mere tidskrævende end traditionel tankning med diesel eller benzin, og der er derfor stor efterspørgsel på ladestandere rundt i landet. Den efterspørgsel håber Andelskassen at kunne imødekomme, så ikke mindst deres medarbejdere, men også kunder, samarbejdspartnere og lokale borgere kan få glæde af standerne.

”Hverdagen bliver nemmere og mere fleksibel, når man kan få ladet bilen, mens er på arbejde eller til møde i banken. Med dette tiltag gør vi det nemmere at tilvælge en eldreven bil, og det motiverer forhåbentlig vores medarbejdere til, at et grønt valg også bliver et nemt valg,” fortæller Jan Pedersen, administrerende direktør i Andelskassen.

Ladestandere på seks lokationer

Andelskassen har indgået et samarbejde med Clever, som opsætter og driver ladestanderne på de seks lokationer. Standerne placeres på hovedsædet i Hammershøj, landbrugscentret i Nordenskov samt filialerne i Koldby, Ikast, Skjern og Varde.

”Det har været vigtigt for os at placere ladestandere ved lokationer, hvor de kan være til størst mulig nytte for brugerne, samtidig med at der naturligvis skal være parkeringsforhold til det,” siger Jan Pedersen.

Til at starte med placeres der fire ladestandere på parkeringspladsen ved hovedsædet i Hammershøj i begyndelsen af februar. De har en kapacitet på 22 kW AC med load balancering. De fleste aktuelle bilmodeller aftager typisk max 11 kW AC, og det vil derfor være muligt at lade to biler ad gangen pr. ladestander. Det betyder altså, at otte biler kan lade på samme tid.

Et af flere grønne tiltag

I Andelskassen er der fokus på den grønne omstilling, og etableringen af ladestanderne er blot ét af flere kommende grønne og bæredygtige tiltag.

”Vi glæder os over at være blandt de virksomheder i Danmark, der gør en aktiv indsats for den grønne omstilling. Sidste år lancerede vi KLIMA bolig, og vi har flere ting på tegnebrættet, hvor der er fokus på klima og miljø, ”siger Jan Pedersen.

Landbrugscentret i Nordenskov har i januar fået opsat ladestandere, mens der fortsat ikke er fastlagt endelige datoer for etableringen af ladestandere på de resterende fire lokationer, men det forventes at ske i løbet af foråret og sommeren.