Apoteket: Find dig ikke i høfeber

Varde Apotek: Op mod en million danskere har allergi overfor pollen, og mange går rundt og har det mere eller mindre skidt i pollensæsonen. Er du én af dem, så fortvivl ikke. Med den rigtige behandling og lidt planlægning kan de generende symptomer stort set fjernes, så du igen kan nyde foråret og sommeren.

Det, man populært kalder høfeber, er en allergisk reaktion i kroppen overfor visse pollentyper men kan også skyldes svampesporer, husstøvmider eller pelsdyr. Ved den allergiske reaktion frigives der histamin fra immunforsvaret. Det er histaminet, der giver høfebersymptomerne som kløe og løbende næse og øjne.

PÅ VARDE APOTEK KAN DU ALTID FÅ RÅDGIVNING OM FOREBYGGELSE OG BEHANDLING AF HØFEBER

Du kan udvikle allergi hele livet. Og da symptomerne på høfeber kan minde om forkølelse, er du måske ikke klar over, at du i virkeligheden har allergi. Begge dele starter som regel med, at næsen begynder at løbe med vandigt snot. Hvis du er forkølet, vil snottet hurtigt blive tykt og gult, og du kan have let feber. Efter en uges tid er forkølelsen ovre. Har du derimod høfeber, bliver snottet ved med at være klart, næsen kan føles tilstoppet, øjnene være kløende og røde, og symptomerne stopper ikke. Du kan også føle dig træt og generelt utilpas.

Tegn på forkølelse:
  1. Halsen er øm.
  2. Du kan have let feber og være træt og uoplagt.
  3. Næsen løber med vandigt snot, men efter nogle dage bliver snottet tykt og gult.
  4. Forkølelsen går typisk over i løbet af en uges tid.
Tegn på høfeber:
  1. Næsen løber med tyndt vandigt snot og den klør. Måske føles den også stoppet.
  2. Øjnene klør og svier og kan være røde og hævede.
  3. Du kan føle dig træt og sløj, næsten som om du havde influenza.
  4. Det kan klø i ganen og svælget.
  5. Du nyser ofte og længe.

Selv om høfeber sædvanligvis ikke er en farlig sygdom, er det alligevel vigtigt, at du tager den alvorligt og får behandling. Overraskende mange mennesker føler sig alvorligt begrænsede af høfeberen både i fritiden, skolen eller på arbejdet. Det går ud over livskvaliteten.

Alligevel er der mange, som affinder sig med situationen. Det er ærgerligt, for der er ingen grund til at gå rundt og have det skidt i pollensæsonen. Med den rette behandling og nogen forholdsregler kan de fleste leve et normalt liv uden større gener.

Der er også risiko for, at en underbehandlet høfeber kan udvikle sig til astma, som er en alvorlig lidelse. Det er endnu en grund til at tage dine høfebersymptomer alvorligt og få gjort noget ved dem.

/ANNONCEARTIKEL