Bevægelsesildsjæle tænker ud af aktivitetsboksen

”Vi har siddet stille for længe. Corona-bølgen satte familierne hjemme i sofaen og foran PC’en. Og det kræver tilvænning at slippe to års vanedannende stilstand.”

Det er de to herrer  fra Outrup Kultur & Idrætscenter enige om.

Centerleder Claus Harding Hansen og bestyrelsesmedlem Peter Nissen har sammen med foreningen Outrup GUB og Outrup Skole taget en beslutning om at gøre op med netop stilstanden. Nu skal der ske noget!

– Det handler om at have visioner, gerne koblet på store planer, smiler Claus, der løfter sløret for måneders brainstorming og planlægning:

– Vi har ansat en idrætskoordinator. Anne Thomsen, uddannet lærer og med en stor passion for bevægelse og idræt. Og helt grundlæggende skal hun have folk op af sofaen og ud og bevæge sig og – ikke mindst – være en del af det lokale foreningsliv.

Anne Thomsen starter jobbet d. 1. august, hvor udgangspunktet er 27 timer tilknyttet Kultur & Idrætscenter og det lokale foreningsliv, mens der er planlagt 10 timer på skolen – ligeledes med fokus på bevægelse og aktivitet.

– Foreningslivet kan noget! Det er bare gået lidt i stå, og derfor skal hele foreningskulturen have en saltvandsindsprøjtning, og her i Outrup har vi altså valgt, at Anne Thomsen er den helt rette til at løfte opgaven, siger Claus Harding Hansen.

– Vi ønsker at få sat gang i aktiviteterne sådan rigtigt igen, og finde tilbage til kernen i foreningsarbejdet. Det vil sige energien, aktiviteterne, det frivillige arbejde og det stærke sammenhold, man kender fra netop foreningskulturen. Og samtidig skal der tænkes ny og udviklende, og det kan Anne Thomsen, herom ingen tvivl, supplerer Peter Nissen.

Og Claus og Peter er ikke i tvivl: Vi skriver historie med dette projekt. Dels på grund af modellen, men også fordi vi kaster en bold op, vi ved, der kan blive grebet på en masse nye og spændende måder. Vi kan faktisk ikke vente med at komme i gang, slutter de to ildsjæle fra Outrup Kultur &Idrætscenter

Læs mere om Anne Thomsen – ny idrætskoordinator – her på GoVarde.dk

 

Anne: Jeg er tosset med sport!