Varde Bibliotek: Verden er et komplekst sted, og det sker, jeg får viklet mig selv ind i store diskussioner om emner, der er stærke holdninger til. Og bølgerne kan godt gå højt. Derfor er det nødvendigt at have en tungere ballast end jeg-synes-altså-bare, nu-er-du-dum og hold-lige-mund, når man skal holde kursen i en god diskussion.
Noget, der virkelig interesserer mig lige for tiden, er hvordan vores demokratiske dialog ser ud i dag. Hvilken rolle spiller sociale medier? Hvad sker der, når mærkatet fake news bliver sat? Hvorfor dukker der flere og flere konspirationsteorier op? Hvordan fungerer populisme som politisk strategi? Hvorfor er tonen så hård og hvad gør det ved os som mennesker?
Lige nu er jeg i gang med en længere liste af bøger, og jeg kan virkelig kun anbefale de her titler. Det er virkelig spændende og udfordrende læsning, som gør en bedre til at gennemskue retoriske krumspring, forstå nye magtdynamikker og de europæiske demokratiers historie. Og så kan man fnise lidt, når man genkender sig selv og andre. Jaja, til grin og klogere kan man altid blive
”Forstå populismen!” af Anna Libak
”Demokrati i en krisetid: mellemkrigstidens Europa” af Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning
”Fake news: når virkeligheden taber” af Mads Vestergaard og Vincent F. Hendricks
”Hvordan bliver vi digitalt dannede?” af Camilla Mehlsen og Vincent F. Hendricks
”Den skjulte sandhed: konspirationsteorier, magt og konflikt” af Maria Brockhoff, Mikkel Thorup og Rikke Alberg Peters.
”Ordenes vold” af Judith Butler
Hvad bliver I klogere af i weekenden?
Anne Sophie / Varde Bibliotek