For to år siden åbnede Blå Kors en genbrugsbutik i Varde Centret. Genbrugsbutikken har i mellemtiden udvidet med en møbelafdeling, hvilket betyder, at pladsen er blevet for trang.
Derfor har Blå Kors nu lejet en ejendom på Lerpøtvej 6 i Varde, som tidligere har været salgslokaler for Jysk, Biva og Varde Møbler.
Butikken er derfor særdeles velegnet til en genbrugsbutik, da varerne nu kan udstilles, så der er masser af luft mellem møblerne.
– Blå Kors Genbrug har vækstpotentiale i sig. Det potentiale vil vi gerne udnytte og give Vardes borgere en genbrugsbutik i særklasse. Det er det, vi går efter på Lerpøtvej, siger Henrik Kristensen, der er souschef for Blå Kors Genbrug i Danmark.
Lokalerne er allerede overtaget og der holdes foreløbigt åbent alle hverdage fra 13 til 17 og lørdag fra 10 til 13.
Tøjbutikken i Varde Centret fortsætter i første omgang uændret, men der vil blive et tæt samarbejde mellem de to butikker. Blandt andet med fælles ledelse af butikkerne.
Drives af frivillige
Blå Kors’ genbrugsbutikker bliver drevet af frivillige, og med åbningen af den nye butik er behovet for frivillige hænder blevet endnu større.
– Folk, som har lyst til at være med i en ny butik, er meget velkomne til at henvende sig enten på Lerpøtvej eller i Varde Centret. Der vil især blive brug for nogen til at hjælpe med møbelafdelingen, da denne afdeling kommer til at udvide meget i forhold til den eksisterende butik, siger Henrik Kristensen.
Som frivillig i Blå Kors Genbrug i Varde får man et godt, socialt netværk og arbejder samtidig for en god sag.
– Vi lægger stor vægt på det sociale fællesskab og tager os både tid til at sludre og sælge. Med kaffe på kanden og med blik for hinanden, gør vi en fælles indsats, siger Henrik Kristensen.
Går til udsatte i Danmark
Målinger viser, at genbrug for alvor er blevet en fast del af danskernes forbrug, og eksperter vurderer, at det vil stige endnu mere i de kommende år. Hver anden dansker har inden for det seneste halve år købt brugte ting, viser en ny undersøgelse, som Gallup har lavet for Nordea.
For Blå Kors Danmark er hver butik et vigtigt led i forhold til at få flere midler til foreningens velgørende arbejde.
– Vi har i den grad brug for de midler, som genbrugsbutikkerne tjener til Blå Kors. De gør os i stand til at hjælpe endnu flere udsatte børn og voksne og mennesker med misbrug, siger vicegeneralsekretær i Blå Kors Danmark, Kresten Kragh-Schmidt, og fortsætter:
– Der er et stort behov for hjælp i Danmark. Mange børn og unge, der vokser op i familier med misbrug af alkohol og stoffer har brug for hjælp og støtte til selv at få et godt liv.
Fakta:
Overskuddet fra Blå Kors Genbrug går til Blå Kors Danmark, der er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler. Blå Kors Danmark hjælper både misbrugeren og hans eller hendes familie og børn. Læs mere på www.blaakors.dk.
Siden 1975 har genbrug været en aktivitet i Blå Kors Danmark. I de første mange år var det en lokal forankret aktivitet styret af lokale Blå Kors foreninger.
I dag er Blå Kors Genbrug (BKG) en driftsenhed, som organisatorisk, økonomisk og juridisk er en integreret del af Blå Kors Danmark. Læs mere på www.blaakorsgenbrug.dk.