Butik11: Black Friday – nej tak!

I Butik11 i Vestergade i Varde er man ikke i tvivl. Mens mange andre butikker sætter Black Friday-annoncer i vinduerne, holder Trine og Flemming længe åbent for at støtte op om byens handelsliv – men de sorte tilbudspriser finder man ikke her.

– Jeg synes, det er lidt noget pjat. Helt ærligt. Hvor er hyggen henne i det her? For os handler det om at juleshoppe på den hyggelige måde og ikke gå amok i Black Friday priser, og lange køer. Personligt har jeg aldrig selv handlet julegaver på en Black Friday, fordi jeg kan ikke lide ideen bag, indrømmer Flemming, der er medindehaver af Butik11.

– Vi ved, at op til en Black Friday er der stort set ingen kunder i butikkerne ugen op til, og de efterfølgende dage ser det også sløvt ud. Sådan har det i hvert fald været gennem mange år, men jeg tror på, at billedet er ved at ændre sig.

Flemming er overbevist om, at folk køber de gaver, de gerne vil have under juletræet, uanset om der er sorte prisskilte på. Flere har tilkendegivet overfor hamn, at de ikke nødvendigvis handler mere, fordi der er sort fredag.

– Her i butikken kan man på den anden side og sige, at vi har Vlack Friday året rundt i og med, at der altid er varer på tilbud – vi får ikke ret mange hjem af hvert slags, og oftest wer det jo udsolgt og erstattes hurtiigt med nye varer, forklarer Flemming og tilføjer, at det så er eventuelle rester, der mærkes ned til en skarp pris – men det uanset om det er en sort fredag eller ej…

–  Jeg håber, at der med tiden vil blive flere der også siger nej tak til denne mærkelige udsalgsaften – den ødelægger for meget af julehyggen omkring den julehandel, der i stedet kunne være meget mere af, slutter Flemming.