Civilt samfundsprojekt bringer fællesskabet ud

Med konceptet TAKE AWAY familieklub har Hele Danmarks Familieklub knækket koden til fællesskab i en tid hvor det fysiske møde har haft trange kår.

Initiativet går ud på at frivillige bringer skræddersyede måltids- og aktivitetspakker ud til de tilmeldte familier, som så deler deres oplevelser i virtuelle fællesskabsgrupper og derved får mulighed for at holde relationer og sammenhold ved lige i en svær tid. Initiativet er støttet af TrygFonden og er ind til nu kommet mere end 800 børn og deres forældre til gode.

Hele Danmarks Familieklub har fra første færd haft en målsætning om at styrke børnefamilier i Danmark. Den målsætning har ikke ændret sig, men i og med klubberne ikke har kunnet mødes fysisk i længere tid har Hele Danmarks Familieklub skabt konceptet TAKE AWAY familieklub – et format som passer til familiernes Corona-hverdag. Konceptet går i al sin enkelhed ud på at familierne får leveret måltidspakker, opskrifter og aktivitetspakker direkte til døren af frivillige fra Hele Danmarks Familieklub.

De frivillige faciliterer samtidig en række lukkede facebookgrupper, hvori familierne kan interagere, dele billeder og oplevelser med de fælles madopskrifter og aktiviteter – det være sig alt fra natur- og udelivsaktiviteter, sport, bevægelse og leg, kreativitetspakker og familiespil. Ved samme dag på samme tidspunkt at lave den samme aktivitet, det samme måltid og dele det online med de andre familier i familieklubberne, sikrer Hele Danmarks Familieklub at ingen familier står alene. Det er nærvær, der rækker ud gennem skærmene og ind i familierne.

– Tætte relationer og fællesskaber er afgørende for, at vi har det godt. Det kan vi se. Derfor satte vi os hurtigt for at udtænke et koncept der kunne bibeholde den kontakt, der er i familieklubberne rundt omkring i Danmark. Med vores seks nye alsidige aktivitetspakker kan familierne udforske naturen, lave bevægelseslege, dyrke sport, spille spil, være kreative sammen eller noget helt fantasifuldt sjette. I samspil med måltiderne skaber det sammenhold og nærvær mellem familierne. Det tror jeg på giver et holdepunkt i en tid, hvor alt vender på hovedet, forklarer national projektleder Anne Mette Hede Jensen.

Indtil videre har familieklubberne rundt omkring i Danmark booket 1062 TAKE AWAY måltids- og aktivitetspakker. Det betyder helt konkret at 232 familier vil modtage måltids- og aktivitetspakker, og det vil komme godt 812 børn og deres forældre til gode.

Om Hele Danmark Familieklub
Hele Danmarks Familieklub er et civilt samfundsprojekt af KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejde med FDF og KFUM Spejderne med støtte fra den A.P. Møllerske Støttefond. Projektets nye initiativ, TAKE AWAY Familieklub, er støttet af Tryg Fonden. Den alternative familieklub bliver tilbudt til og med d. 15. juli.
Hele Danmarks Familieklub bygger på både viden og visioner om det bæredygtige familieliv: At familier styrkes gennem udviklingen af tillidsfulde relationer på tværs af sociale lag til andre kvalificerede og gensidigt givende fællesskaber.
Hele Danmarks Familieklub faciliterer i 2020 mere end 100 familieklubber over hele landet.