Fælles indsats hjalp med til at få A11 udvidelsen på plads

Socialdemokratiet Varde: Udbygning af hovedvej A11 får afgørende betydning for vores  virksomheders udviklingsmuligheder og konkurrenceevne. Det får afgørende betydning for rekruttering af kvalificeret arbejdskraft, og afgørende betydning for bosætning – samt afgørende betydning for turisternes tur til Vardes skønne natur. Det er den største og mest betydningsfulde nationale beslutning for infrastrukturen i Varde Kommune i mange år og udbygning til 2+1 vej starter allerede i 2024. Endda med en cykelsti. Jeg er meget glad for, at A11 er med i det forlig Regeringen har præsenteret. Års målrettet arbejde kan fejres –  ikke alene i Socialdemokratiet – men der er grund til at takke erhvervslivet for et fantastisk benarbejde i denne sags tjeneste. Erhvervslivet har stået tæt sammen med kommunen i denne kamp. Der er også grund til at sige tak til et enigt byråd der gennem mange år har vist enighed om denne sag. Jeg ved, at den kommunale enighed har påvirket denne sag på Christiansborg, og at mange politikere på Christiansborg har været påvirket af den industriudvikling Varde Kommune repræsenterer. En investering i Varde Kommune, men også en investering i Danmark. En særlig tak til Borgmester Erik Buhl – for godt makkerskab i de møder og lobbyist ture, han og jeg har haft i forbindelse med den centrale beslutnings proces. Det har været en fornøjelse. Udvidelsen har mange fædre – og det er lidt uberettiget når vejen kaldes ”A”11. Den er eksempel på, ”hvor der er fælles vilje – kommer der en vej”.

Program for Trafikminister Benny Engelbreht’s besøg i Varde den 4-7-2021

 

Lokal besøgsansvarlig: Søren Laulund  tlf 28713413 Formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Varde.

I  besøget deltager i alt 6-10 personer, der er repræsentanter fra den socialdemokratiske byrådsgruppe, socialdemokratiske kandidater til henholdsvis Regions rådet og Folketinget.

Der er inviteret repræsentanter fra lokal pressen.

Besøgsplan:

 

Kl 17.00 ankomst til  virksomheden.

Sky Light a/s

Tømrervej 36

6800 Varde

Virksomheden producerer folie og emballage og har et stort fokus på genanvendelse af materiale samt miljøforhold. Virksomheden har været meget engageret i bestræbelserne på at få en udvidelse af A11 fra Korskroen til Varde. Dette er blandt andet sket ved at virksomheden i 2018 har været vært for et møde med Folketingets Transport, bygnings- og boligudvalg – hvor en udvidelse af A11 blev drøftet.

 

Virksomheden serverer kaffe og kage – og under kaffen vil en repræsentant for virksomheden  holde et oplæg om virksomheden og betydningen af udvidelsen af A11 – set med lokale briller. Der vil i forbindelse med kaffen være lejlighed til en bred dialog.

 

Kl. ca. 17.35 køres der ad rute A11 til Nysø.

 

Kl. 17.40 ankomst               Nysø

Roustvej 106

6800 Varde

På stedet vil Kim Schou , der er PR- ansvarlig for Nysø Vinterbaderforening fortælle om foreningen og området generelt.

 

(Nysø er en grusgravs sø i Søndre plantage – 3,5 km fra Varde bys centrum. Vandet i søen er rent – og velegnet ti en dukkert både sommer og vinter. Der er anlagt sandstrand og  shelters, borde-bænke  samt vand og toiletfaciliteter. For børnene er der etableret en ”natur”legeplads.  Hunde er tilladt i området- men må ikke bade i søen. Til gengæld er der etableret en lille sø hvor hundebadning er tilladt.)

 

Besøget forventes afsluttet kl. 18.00