Flyttedag for FGU-butikken

FGU Varde – føljeton

Flere husker måske at have handlet i den hyggelige FGU-butik på Borgpladsen i Varde, men nu skal man såmænd blot dreje fra lidt før og køre op til selve skolen, her ligger nemlig en endnu hyggeligere og særdeles flot indrettet butik nu.

”Velkommen til FGU-butikken…”

Der bliver taget flot imod, når man træder ind i butikken, der byder på alskens pynt, nips, keramik, smykker, glaskunst og meget meget mere.

Det er holdet ”Handel og kundeservice” der varetager driften af butikken, og underviserne her, Anne Grethe Norup, Gitte Juhl, og vejleder Nina Schmidt Sørensen siger selv, at det naturligvis er FGUs hjerte – denne skønne butik.

– Eleverne har selv stået for alt – tegninger, planlægning, indretning, helt ned til allermindst detalje, såsom hvordan skal keramikkanderne stå, når der tages fotos til hjemmesiden osv., det er imponerende, fortæller Anne Grethe Norup.

– Det har krævet store samarbejdsøvelser, fordi alt der sælges her i butikken, produceres jo af FGU Varde, så der skulle gøres op med antal varer, farver, design, ja hele vejen rundt, supplerer Gitte Juhl.

Og blandt de nyeste varer er såmænd de flotte stofmundbind. I flere forskellige designs.

– Man kan vist roligt sige, at det lå lige til højrebenet at sætte en sådan produktion i gang, og vi forventer da også et helt fornuftigt salg. Der er allerede pænt med bestillinger, fortæller Anne Grethe Norup.

En af dem, der med egne ord har lagt sin sjæl i etableringen af butikken, er Tove Friis, der er elev på FGU Varde.

Tove Friis

– Det er måske lidt sjovt, fordi da jeg startede herude, var det sidste jeg kunne forestille mig at vælge en kreativ linje. Og alligevel blev det her, jeg så at sige slog mig ned. Og nu kunne jeg slet ikke tænke mig andet, jeg er bare landet på rette hylde, smiler Tove.

Hjemmeside

Hun har sammen med de øvrige elever arbejdet intenst på at få hjemmesiden op at køre, og her er intet overladt til tilfældighederne.

– Det var et lidt større arbejde, end jeg havde regnet med, og når man driver en butik, så skal der også hele tiden opdateres på hjemmesiden, så den er up-to-date. Jeg kan i hvert fald skrive under på, at jeg har lært rigtig meget af denne proces, fortæller Tove.

– Som vejleder får man uvilkårligt bare den her wauw-følelse – flere gange. Det er virkelig imponerende, hvad eleverne kan, og netop her kan man tale om at ”komme hele vejen rundt” fagligt. Der er ikke noget fag, der ikke er tænkt i processen omkring butik og hjemmeside, siger Nina Schmidt Sørensen.

– Vi har adskillige produkter, som hele tiden bliver udsolgt, og som folk simpelthen bliver skrevet op til, blandt andet vores træjulehjerter, dem måtte vi sætte ekstra produktion i gang af, smiler Tove, der også er meget begejstret for glaskunst.

– Det er mega sjovt når der kommer specialbestillinger, så kan vi rigtigt være kreative – for eksempel fik vi bestillinger på bordkort med fodbold-motiver, det var spændende at lave, fortæller Tove, der dog tydeligt husker den mest specielle bestilling, hun har været involveret i.

– Det var en kvinde der gerne ville have støbt et fad – udformet af sin gravide mave, i keramik. Det var virkelig specielt, og vi ville jo rigtig gerne lave et færdigt produkt, der var helt som hun havde tænkt. Jeg tror det lykkedes, det var i hvert fald sjovt at være med til…

Du kan besøge FGU butikken på Hammeren 3 i Varde, åben mandag til torsdag fra kl. 8.00 – 14.39, og fredag fra 8.00 – 13.00.

Klik også gerne en tur ind og se den nye flotte hjemmeside på www.fgubutikken.dk

 

OM FGU:

FGU er for dig, der har brug for at udvikle dig personligt eller socialt for at komme videre i uddannelse eller job.
Måske er du faldet fra en ungdomsuddannelse og har brug for at finde vejen tilbage.
FGU er for unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som heller ikke er i beskæftigelse.
Uddannelsen består af 3 spor:

  • AGU– Almen grunduddannelse
  • EGU– Erhvervsgrunduddannelse
  • PGU– Produktionsgrunduddannelse

FGU er en uddannelse med almene fag, undervisning på værksted og i praktik.
På FGU kan du vælge mellem forskellige spor.
Hvis du fortryder undervejs, er der gode muligheder for at ændre dit valg.
På FGU får du spændende undervisning med masser af praksis, og du bliver en del af stærke, sociale fællesskaber.
FGU tilbyder et aktivt ungeliv, hvor du kan deltage i forskellige sociale aktiviteter.

Se mere om FGU på uddannelsesguiden