Et alternativ til det velkendte og populære hakkede oksekød er fra næste uge at finde i Salling Groups butikker. En smagfuld fusion af hakket oksekød og kyllingekød er resultatet af grundig produktinnovation, som tilsammen giver et produkt, der fås for første gang i Danmark fra uge tre.
Fra næste uge er der nyt i kølemontrerne i føtex, Netto og Bilka. Et produkt bestående af hakket okse- og kyllingekød er blevet til i stærkt samarbejde med den danske leverandør og samarbejdspartner Hilton Foods og bliver for første gang tilgængelig for kunderne i Danmark.
Prisen for 400 g. vil starte på kun 30 kr. i Salling Groups butikker.
– Vi glæder os altid til at præsentere vores kunder for nye produkter, men når der er tale om en vare, som vi er først med på markedet, er vi ekstra spændte. Nogle vil måske stille spørgsmål ved kombinationen af kylling og okse, men produktet er testet, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger, hvor særligt smagen og konsistensen bliver fremhævet, siger Nicolai Lykke, kategorichef for kød i Salling Group.
Fødevarestyrels kostråd anbefaler at reducere indtaget af eksempelvis oksekød og vælge lyst kød fremfor rødt og med et lavere indhold af netop okse, men med de samme tilberedningsmuligheder, håber Salling Group, at kunderne kan se fordelene i det nye produkt og har lyst til at prøve noget nyt. Selvsamme styrelse beskriver på sin hjemmeside, hvordan man kan sænke klimaaftrykket af sit måltid ved fx at ændre mængden af oksekød og erstatte oksekød med eksempelvis kylling eller grøntsagsindhold.
Med udgangspunkt i standardværdierne fra Concito’s Store Klimadatabase er CO2e-reduktionen min. 40% i produktet, der ca. består 50/50 af okse og kylling, så der er reelle besparelser for de kunder, som fortsat foretrækker hakket oksekød. Ønsker man at gå hele vejen, tilbyder butikkerne naturligvis fortsat 100% hakket kylling.
– Når vi udvikler nye produkter, skal vi altid inspirere og gøre kunderne nysgerrige. Samtidig skal produktet appellere og adressere nogle af de ting, der fylder hos vores kunder, såsom ønsket om at spise mere efter de officielle kostråd, og med det nye kødprodukt tilbyder vi nu et velsmagende alternativ til det klassiske hakkede oksekød, som er manges favorit. Vi håber, at vi har skabt en ny klassiker i de danske køkkener, siger Nicolai Lykke.
Under tilberedning anbefales det, at produktet som minimum opnår en tilberednings- og kernetemperatur på 75 grader.
Foruden okse- og kyllingekødproduktet, der er konventionelt produceret, får føtex, Netto og Bilka i næste uge også et blandingsprodukt bestående af oksekød indeholdende 35% ærteprotein.
INFO
• Hakket okse og kylling 50/50 – velegnet til hverdagsretter som bl.a. lasagne og kødsovs
• Sammenlignelig med hakket okse 8-12%, både i forhold til smag, udseende, spisekvalitet og anvendelse
• Anbefalet tilberednings – og kernetemperatur: 75 grader