Folketingsmedlem Anni Mathiesen (V) besøgte mandag Horne

Den lokale pensionistforening havde inviteret til foredrag med den sydjyske politiker på byens ældrecenter. 

Som medlem af Folketingets Social- og Ældreudvalg var det oplagt at benytte lejligheden til en drøftelse med det lokale byrådsmedlem, Stig Leerbeck (V) og Varde kredsens regionale spidskandidat Sarah Andersen (V), om bl.a. emner indenfor sundhed i ældreplejen, herunder ikke mindst de svære overgange mellem det regionale sygehusvæsen og den kommunale ældrepleje.

Som medlem af Varde kommunes Social- og Sundhedsudvalg kunne Stig Leerbeck fortælle, at kommunen høster stor ros fra Esbjerg sygehus for sin håndtering, men at der løbende arbejdes på forbedringer.

Med sin brede faglige viden som sygeplejerske pegede Sarah Andersen på udfordringen, at nogle falder ned mellem 2 stole ved udskrivning. Hun mener, at der er god økonomi i at gøre den opgave bedre.

Anni Mathiesen satte fingeren på brugen af frivillige, som helt sikkert kommer i spil i fremtidens ældrepleje med en større og større andel af ældre i befolkningen.

Anni Mathiesen sluttede af med at rose Sarah Andersen for at stille sig til rådighed for både byråd og regionsråd. “Nogle bryder sig ikke om såkaldt dobbeltmandater, men det er vigtigt med nogle mennesker til at bygge bro mellem de to verdener, så det det er kun godt, at nogen vil” sagde den erfarne folketingspolitiker.

Eftermiddagen sluttede med et velbesøgt foredrag på Horne Ældrecenter, om Annis opvækst og oplevelser som politiker.

 

MF Anni Mathiesen (V), Byrådsmedlem Stig Leerbeck (V) og regionskandidat Sarah Andersen (V), benyttede lejligheden til at afholde en lille “arbejdsfrokost” for bl.a. at diskutere sundhed i ældreplejen.

 

KV21-indlæg