Frelloskoleelever: Hurtig mad fra bunden af

Slagtermesteren fra Føtex, Thomas Friis, havde tirsdag eftermiddag overtaget skolekøkkenet på Frelloskolen i Varde. Med sig havde han Patrick, der ligeledes er ansat i Føtex Varde og i dagens anledning var hyret ind som slagtermedhjælper.

– Vi har 100 elever, vi gerne skal inspirere til at at lave nem mad fra bunden af. Tendensen i samfundet er den, at for mange mennesker nedprioriterer det at forberede et lækkert måltid fra bunden af, og det er ærgerligt – også fordi det ikke tager så lang tid, som mange måske forestiller sig, siger slagtermesteren.

Og bag ved ham bliver der tilberedt og forberedt kylling med kryddersmør og kartoffeltårn med bacon. Eleverne går op i det, og der bliver tjekket temperatur i ovnen.

– Jeg vil så gerne inspirere eleverne til, at de prøver sig frem og tør eksperimentere. Sådan noget som simremad tager ikke længere tid at lave end andre retter, fordi det passer sig selv – vi skal holde fast i nogle af de gammmeldags retter og samtidig kombinere med fremtidens mad, det er vigtigt, slår Thomas fast, inden han bliver prikket på skulderen af en af eleverne fra 8. klasse på Frelloskolen. Nu er eleverne sultne, og de er overbeviste om, at kyllingebrystet er gennemstegt. Thomas og Patrick tager en tur rundt i grupperne, og der måles endnu engang, inden de fine retter ryger på tallerkenen.

– Det er en del af vores koncept at skabe samarbejde i erhvervslivet lokalt, fortæller underviser Malene Møller, og fortsætter: Jeg oplever, at eleverne er meget åbne for nye ideer, og man må bestemt konstatere, at madlavning ikke “bare” er det at lave mad – det er lærerigt både socialt og fagligt.

Det er Føtex Varde, der sponsorerer alle råvarer og stiller to medarbejdere til rådighed i 4 timers undervisning på skolen.