Genforeningen markeres i forhallen på det gamle rådhus

Her i 2020 fejres 100 års jubilæet for Genforeningen fra 1920.

I den anledning har Varde Lokalhistoriske Arkivs en lille udstilling om Genforeningen 1920 som er åbent frem til slutningen af september måned.

Det er ret begrænset, hvad arkivet ligger inde med af billeder eller andet omhandlende fejringen af Genforeningen i 1920 i Varde.

–  Vi synes dog alligevel, at vi gerne vil være med til at markere 100 året for Sønderjyllands genforening med Danmark, fortæller Henning Jessen fra arkivet.

–  Vi besluttede os derfor at udstillingen også skal omfatte et par andre emner. Udstillingen er derfor grupperet under følgende overskrifter.

 

Udstillingen vises i forhallen i det gamle rådhus på Varde Torv.

–  I disse Coronatider er det dog begrænset, hvor mange der kan være i forhallen af gangen, fortæller Henning Jessen, der også håber at skoleklasser kan have interesse i at se udstillingen i historietimerne, når nu skoler begynder igen efter sommerferien.

–  Det vi udstiller er billeder vi har, som beskriver særlige forhold under 1. Verdenskrig.

–  Fejringen af Genforeningen i Varde, fakta om Genforeningen, mindesmærker i Varde om genforeningen og noget om sønderjyske krigsfangers modtagelse i Varde i 1919, slutter Henning Jessen.

FAKTA:

Udstilling i Rådhusets forhal.

Varde lokalhistoriske arkiv markerer 100 året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.

Glimt fra Varde under 1. verdenskrig og omkring Genforeningen 1920.

Udstillingen kan ses i arkivets åbningstid, alle hverdage kl. 10.00-12.00.