Gourmet-middag i SFO: 5-retter med tilhørende saftevandsmenu

Der var fem retters tallerkenservering på menuen i SFO Lærkereden (Trane Skole- & Børneby), da FGU-elev Almir Kahric ville forkæle børnene i sommerferien. Der var dækket pænt op, og såvel børn som voksne fik serveret dagens fem retter ved bordene. I bedste gourmet-stil var der tillige en tilhørende saftevandsmenu med udvalgte smagsvarianter. Menuen bød blandt andet på rørt makrelsalat med drue på biscuitbund, postej a la lever med bacon og friskskåret agurk på lun rugbrødsbund og hjemmebragt spegepølse på grøn bund med hjemmerørt remou og ristede løg. Personalet overraskede chefkok og tjener, Almir Kahric, ved at møde op i gallakjoler og kjole og hvidt.

Børnene nød både tallerkenserveringer, flotte anretninger og sjov og ballade ved præsentationerne af dagens retter, som fik flotte beskrivelser med på vejen, og egentlig blot var leverpostej-, spegepølse- og makrelmadder camoufleret i fine ord og – ikke mindst – flotte anretninger! Ligeledes blev diverse saftevandsvarianter præsenteret som eksklusive, da de havde stået på øverste hylde i den lokale Brugs og således fået masser af lys. Almir Kahric, FGU-elev og selvudnævnt Michelin-kok på Tistrup Skole, udtaler, at det ikke er sidste gang, han forkæler børnenes smagsløg: ”Det var en sjov oplevelse! Fedt, at se børnene sidde med åbne ører, når jeg fortalte dem om de forskellige retter. De hyggede sig og havde det sjovt, og det havde jeg også!”