“Hvilken type arbejdskraft har vi brug for ?”

Læserbrev, indsendt af Preben Friis-Hauge (V), folketingskandidat i Varde-Kredsen.

Jeg synes regeringen er på vej ud i en form for zig-zag kurs, når vi taler om unge på vores gymnasiale uddannelser. For kort tid siden, kunne det ikke gå stærkt nok for regeringen med at tvangsfordele gymnasieelever ud fra forældrenes indkomst, hvorved venskaber og sociale relationer mellem unge mennesker, der vil en gymnasieuddannelse, kunne blive ødelagt pga geografi.

Nu vil den samme regering råde bod på fejlen at tvangsfordele eleverne, ved at sænke karakterkravet for studenter der skal videre på længerevarende uddannelser. Måske sympatisk og måske farligt på sigt, hvis vores unge på papiret ender op med lavere karakterer end deres kolleger i EU-lande.

I denne proces med at prøve at gøre skaden god igen, da er jeg bange for, at regeringen mister sit fokus på håndens arbejde. Særligt i den sydvestjyske del af Danmark har vi allerede nu, og i fremtiden brug for en balanceret fordeling af de håndværksmæssige og de mere teoretisk uddannede. Gør det nu også attraktivt for den lille håndværksmester, eller den lille/mellemstore virksomhed, at ansætte flere lærlinge.