Invester i private arbejdspladser

 Læserbrev – Af folketingskandidat Preben Friis-Hauge (V), Søndergade 18, 6862 Tistrup

 

Det er sund fornuft for en regering og et Folketing at motivere virksomheder til at investere i flere private arbejdspladser. Virkemidlerne er mange, og jeg skal ikke her pege på nogle konkrete, da behovet er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, og arbejdskraft kan være i overskud i en egn, mens det måske er i underskud i en anden. Lyt til branchen og gør det nemmere og muligt at ansætte flere i job. Flere i job giver flere et indkomsts-løft, og det vil samtidig give flere skatteindtægter til mere velfærd og uddannelse.

Hvorfor nu dette synspunkt? Nationalbanken mener åbenbart, at der mangler 26 mia kr hvis, der skal strammes op på dansk økonomi.

Nogen har regnet på, at hvis de 26 mia kr skal skaffes fx ved at hæve bundskatterne, så vil en “almindelig” familie i Danmark opleve en skattestigning på 36.000,- kr årligt. Det kan jeg ikke acceptere, og slet ikke i en tid hvor mange omkostninger stikker af og påvirker danskernes økonomi i meget høj grad. Invester i flere private arbejdspladser. Det er sund fornuft.