Uffe Lysholt Hansen valgte Ansager til, da han fik mulighed for at overtage moderens andel af lægepraksissen i Ansager, og det har han og familien ikke fortrudt.
Ansager var ikke fremmed for Uffe Lysholt Hansen, da han i sommeren 2015 flyttede til byen med sin kone og tre børn. Han havde tilbragt det meste af sin barndom i byen, hvor hans mor siden 1988 havde været læge på den lokale klinik. Det lå dog ikke i kortene, at Uffe skulle tilbage til barndomsbyen.
– Jeg har rejst meget i mit liv, og i min uddannelse som læge har jeg været i byer som Silkeborg, Viborg og Herning, men det har altid være hensigten at blive læge i en mindre by. Jeg har søgt ”familielægerollen”, men det var ikke givet, at det skulle være Ansager. Det kunne have været hvilken som helst mindre by i Jylland eller på Fyn, men det kom så til at passe tidsmæssigt med min mors pensionering, da jeg så mig om efter en praksis, forklarer Uffe Lysholt Hansen.
Sammen med sin kone Raquel kiggede han indgående på, hvad Ansager kunne tilbyde en børnefamilie som dem selv med tre unger på i dag 4, 6 og 8 år.
– Vi så selvfølgelig på, om der var skole- og institutionstilbud til vores børn, for det er jo helt afgørende, når man skal vælge et sted at etablere sig. Alt det praktiske var dog i orden i byen, så det afgørende for os blev, at vi slet ikke var i tvivl om, at Ansager er en by, der har ambitioner og vil noget. Og det er vi kun blevet bekræftet i, siger Uffe Lysholt Hansen.
Han fortæller, at det har været nemt at bosætte sig, da de er blevet taget godt i mod, og der er en god og positiv stemning i byen.
Skole og børnehave er vigtige
Hustruen arbejder nu på den internationale skole i Billund, og de tre børn er godt integreret på byens skole og i børnehaven.
– Det har en enormt stor værdi for os, at børnenes hverdag er centreret her i byen. Det letter logistikken meget i en travl børnefamilie, forklarer Uffe.
Nye tider på klinikken
Uffe Lysholt Hansen har også nok at se til på klinikken, selvom det ikke er læger, Ansager mangler.
– Vi er tre læger, men da jeg kom ind på klinikken var der godt 3000 mennesker tilknyttet, i dag er der over 4000, og det er ikke for mange til tre læger. Det betyder dog, at vi på grund af den store tilgang ændrer lidt på dagligdagen i klinikken. Pr. 1. januar har vi ikke længere åben konsultation klokken 10, til gengæld har vi mange flere tider ledige til akutte tider. Man skal blot ringe mellem 8 og 9, hvis man har brug for en akut tid, forklarer Uffe Lysholt Hansen.
De nye tiltag giver bedre tid for lægerne til patienterne, og så skulle det meget gerne give kortere ventetid.