Læserbrev: Bøflernes Vandhul

Læserbrev indsendt af Kristian Støjberg, Borgergade 21, Skovlund, 6823 Ansager., Mob 22181513, Mail. stoejberg@gmail.com

Som kandidat til det kommende byråd i Varde Kommune vil jeg have fokus på kommunens 3 grundstoffer –

  • Hjernemasse
  • Muldjord
  • Initiativ

Varde kommune har brug for nye iværksættere og flere muligheder for at ”booste” eksisterende virksomheder. Det er måden at sikre kommunens økonomi, således vi stadig kan levere et seriøst servicetilbud til kommunens borgere.

En idé, som jeg vil forfølge, hvis min kandidatur veksles til en byrådsplads, er en ønsket om en lokal ”Løvernes Hule” kaldet ”Bøflernes Vandhul.” Et projekt, som skal serviceres og sættes i værk af Pro Varde og Varde Kommune. Et projekt, som skal involvere tusindvis af beboere i kommunen, som risikovillige investorer.

Hvis cirka 20 % af kommunens borgere afsætter Kr. 250 / mdr. på budgettet i et år, vil det samlet blive til et beløb i størrelsesordenen 25 mio. kr. Der er selvfølgelig åbent for investering af større beløb.

Efter en bred annoncering og promovering på landsplan – inviteres iværksættere og flytbare virksomheder til ”Bøflernes Vandhul” (ved vandhullet er der liv og muligheder), som kan ligne Løvernes Hule. Her vil investorrepræsentanter tilbyde finansiering og sparring mod andel eller udbytte. Eller afvise ansøger.

At få et sådant projekt til at lykkes vil selvfølgelig kræve involvering af en lang række mennesker. Der er fodarbejde til 25 byrødder, ni udviklingsråd, borgerforeninger, handelsstandsforeninger og alle andre, som har interesse i at få nye virksomheder til Varde kommune. Eller fremme dem vi allerede har.

Dette er ikke en ”Fiks og Færdig plan,” men idé til bearbejdning.

Vi har brug for iværksættere og flere succeser i erhvervslivet.