Læserbrev: Er disse elevers skolegang ikke lige så vigtige som alle andres?

Læserbrev, indsendt af Heidi Bundgaard, Sletten 110, 6800 Varde, Det Konservative Folkeparti Varde

Einstein har vist engang udtalt noget om, at hvis man sammenligner alle dyrs egenskaber i forhold til hvor gode de er til kravle i træer, så vil nogle dyr unægtelig gå igennem livet og føle sig ret værdiløse.

Tjah – det giver rigtig god mening og alligevel har jeg nu (igen) læst om ulykkelige elevers skolegang – eller mangel på samme – i specialskoletilbudsregi i Varde Kommune.

Hvorfor?

Er disse elevers skolegang ikke lige så vigtige som alle andres?

Hvis man nu investerede i, at ALLE elever i Varde Kommune kunne få adgang til et skoletilbud, som passede til dem, så påstår jeg, at Einstein får ret – og at eleverne kunne undgå, at føle sig værdiløse. Måske de endda kunne ende med at udfolde deres potentiale, opnå en uddannelse, få job og skabe sig et liv – uden at forblive et nummer i systemet.

Jamen, hvor skal pengene komme fra, er jo altid spørgsmålet…. Tag den store kugleramme frem og regn lidt på, hvad livslang offentlig forsørgelse koster kontra et værdigt skoletilbud – jeg tør godt lægge hovedet på blokken og påstå, at det ender i kæmpe stort minus… både for det enkelte menneske, som dette rammer og også for Varde Kommune som helhed.